О Екапро-у, тржишту за коришћене индустријске машине

Samo zato što prodajemo mašine, ne znači da smo mašine!

Since 2000 we've helped buyers and sellers trade used machinery through our online marketplace. We work in 9 different languages and have a team of agents here to assist you throughout the entire sale process.

Our concept: combining transparency and efficiency on an international level

Exapro is a B2B marketplace dedicated to its customers and partners. We pay great attention to our worldwide clients in order to answer their specific questions and help them complete a purchase or sale across continents. We treat all inquiries with full transparency, technical competence, and responsibility, as we believe this is the key to successful deals. We can do this because our multi-lingual agents are passionate about international trade. So inquire now to talk to an agent who speaks your language or understands your market.

This is why we stand out - why global businesses, professional end users and small companies alike choose us. We're standing by ready to talk to you and communicate with our customers on a daily basis. We're real people, not just a website.

We provide a global network of international clients and local markets, where we promote used machinery.

What we do: helping buyers and sellers of used machines

Any company, plant or professional reseller wanting to sell some of their plant equipment should register and offer their machines on the Exapro marketplace.

  1. Exapro Agents optimize all offers and promote them both online and offline 
  2. They then select the requests and only proceed with serious buyers
  3. Exapro puts the buyer and seller in touch to organize a visit on site
  4. Once the deal is made, we send a commission invoice to the seller

For more details visit our page how Exapro works.

Ekapro-ova priča

Više od deset godina, Ekapro se širi, dodajući nova tržišta i nove jezike, a planirano je još više u narednim godinama.

Ekapro se udružuje sa Kitmondom i Virtuoso Data kako bi pokrenuo Valoreko, prvi na svetu potpuno automatizovani alat za digitalnu procenu industrijske opreme. Valoreko koristi milione tačaka podataka o cenama da generiše izveštaje o proceni za tržište polovnih mašina.

2021

Ekapro kupuje na tržištu Kitmondo da bi pokrio više industrijskih sektora i bolje opslužio tržišta Severne Amerike. Time jača svoje usluge promocije za aukcionare, opslužujući kvalifikovani saobraćaj na preko 400 aukcija godišnje.

2018


Ekapro pokreće svoju novu veb stranicu, nudeći više i poboljšane alate kupcima i prodavcima

2016


Turski i ruski su dodati na veb lokaciju

2012

Ekapro otvara dve nove podružnice u SAD i Kostariki za pokrivanje američkog tržišta, dodat je poljski na sajtu

2011


češki, nemački, italijanski i španski su dodati na veb lokaciju

2007


Operacije se nalaze u Pragu kako bi sprovele evropski razvoj kompanije

2005


Kompanija osnovana u Somuru, Francuska, veb stranica je dostupna na engleskom i francuskom jeziku

2000

Svrha, uzrok i uverenje koji inspirišu Ekapro za industriju

Svaka kompanija ima višu svrhu koja pokreće njenu viziju i okuplja njene zainteresovane strane. Bez svrhe i vrednosti, projekat ima male šanse da raste ka nekom krajnjem cilju: snu koji bi stvorio bolji Svet u niši u kojoj služi.

why exapro

Inspirisan radom Simona Sineka sa „zlatnim krugom“, Ekapro je jasno formulisao svoje „ZAŠTO“ koje ga pokreće napred od njegovog stvaranja 2000. godine.

Povežite se

Digitalizacija
Rešeno vođeno i inovativno
Ljudi i tehnologija zajedno

Industrial Vorld

Volja za ometanjem
Budućnost industrije
Pristup koji ometa pokretanje

Optimizira

B2B u okviru industrije
Biljke su kupci i prodavci
Globalna pokrivenost

Global Manufacturing

Svi sektori
Nove i predstojeće usluge
Industrija 5.0

Ekapro-ova vizija

U Ekapro-u trgujemo i promovišemo polovne mašine širom sveta. Naša strast prema polovnih mašinama nije nastala slučajno. Krajem 90-ih, shvatili smo da postoji veliki jaz na tržištu: očekivana veza između zastarele opreme i njihove potencijalne upotrebe nije izvedena kako treba i samo na regionalnoj osnovi. Manufacturing Vorld bi mogao imati ogromne koristi od optimalnog onlajn tržišta za trgovinu polovnih mašina.

Svaka industrijska mašina na pravom mestu

Naša vizija je stoga da kupcima omogućimo pristup korišćenim mašinama dobrog kvaliteta po pristupačnim cenama i ponudimo prodavcima brz način da pronađu pouzdane kupce za njihovu opremu. Uvereni smo da svaka mašina treba da ispuni svoju svrhu. Višak mašina prodavca znači mogućnost kupca da kupi brendiranu industrijsku opremu uz smanjenje troškova.

Globalno pregledan i prihvaćen

Naš pristup je orijentisan na klijenta. Zahvaljujući međunarodnom timu iskusnih menadžera ključnih klijenata, možemo da obezbedimo podršku svim tipovima klijenata: privatnim licima, velikim proizvodnim kompanijama, pa čak i preprodavcima. Trgovanje na globalnom nivou je deo naše misije, jer je to najefikasniji način za povezivanje kupaca i prodavaca iz različitih delova sveta.

Ljudski personalizovana podrška da se pređe više od onoga što digitalni svet sam po sebi ne nudi Mi smo multinacionalni i višejezički tim specijalizovan za globalnu trgovinu, ali i snažnog interesovanja za tehničke aspekte opreme kojoj pomažemo u prodaji ili nabavci. Iako nismo tehničari, mi smo tu da osiguramo da se kupci i prodavci – oni koji su pravi stručnjaci za mašine – uspešno povežu, bez obzira na udaljenost ili barijere.

Najveća prednost su naši partneri – kupci i prodavci od poverenja sa kojima smo uspostavili dugotrajne veze tokom godina njihovog prisustva na tržištu polovnih mašina. Negujemo poslovne odnose, što je jedan od razloga zašto naši klijenti ostaju sa nama i stalno nude ili kupuju mašine preko Ekapro-ove onlajn platforme.

Kombinovanje tržišta sa svetom na aukciji

Postoje dva prilično različita tržišna pristupa u poslovanju korišćenih mašina:

1. tržišni pristup gde se nudi ograničena količina mašina po onome što prodavac veruje da je tržišna cena. Vreme je manje bitno od pregovaranja o opadajućoj ceni.
2. industrijske aukcije na kojima se mašine moraju prodati u ograničenom vremenskom periodu po rastućoj ceni koja odražava trenutnu potražnju za njima.

Dok naše tržište očigledno služi prvom pristupu, drugi je pokriven aktivnim i specijalizovanim promocijama kroz Bidsuite, ultimativno rešenje za industrijske aukcionare.

Uvereni smo da vrlo malo mašina zaslužuje da bude rashodovano. Stoga iz našeg poslovnog modela isključujemo posao ukidanja.

Budućnost za bolje ispunjavanje misije Ekapro-a

Veliki doprinos i uticaj Ekapro-ovog ZAŠTO jasno govori da je naša ambicija da gradimo naše snage kako bismo unapredili svet proizvodnje. To znači da prikupimo svo naše znanje o vebu, naše globalne trgovinske veštine i našu opsežnu bazu podataka da bismo razvili nove servise koji će ugroziti industriju u narednim godinama.

Izjave klijenata: recenzije i povratne informacije naših korisnika

Upoznajte tim

Danas 22 osobe pomažu kupcima i prodavcima polovnih mašina da se povežu širom sveta. Svaki član Ekapro tima je zadužen za određeni industrijski sektor i geografsko područje.

Svake nedelje, Ekapro-ovi agenti obrađuju stotine upita, biraju one najozbiljnije i predlažu ih prodavcima.

user

Baris

Area Manager - Turkey

user

Darya

HR/Office manager

user

Gabriel

Sales Supervisor

user

Hana

Campaign Manager

user

Ilya

Area Manager - Poland

user

Jan

ExaSaas Assistant

user

Jérémie

Area Manager - Germany

user

Loick

Area Manager - France

user

Maciej

CDO

user

Maxime

COO

user

Nikola

HR assistant

user

Raphael

Area Manager - France

user

Robin

Head of Digital

user

Santi

Area Manager - Italy

user

Soulayma

Campaign Manager

user

Thomas

CEO

Pridružite se Ekapro-ovom međunarodnom timu

Sa dugogodišnjim iskustvom na globalnom tržištu, u Ekapro-u smo uspeli da zadržimo naš mladi duh. Stalno tražimo proaktivne i motivisane ljude koji uživaju u radu u prijateljskom međunarodnom okruženju.

Trenutno otvorene pozicije

V.I.E. 12 meseci+- Nemački poslovni razvoj
Stažiranje 6 meseci 2021. – Kvalitet
Stažiranje 6 meseci 2021. - pozicija nemačkog govornog područja