U Ekapro-u nudimo sveobuhvatan izbor korišćenih bočica i punila za ampule, neophodnih za precizno i efikasno pakovanje u farmaceutskoj, kozmetičkoj i hemijskoj industriji. Ove mašine su dizajnirane da pune male posude kao što su bočice i ampule tečnostima, obezbeđujući tačnost, sterilnost i doslednost. Naše bočice i punila za ampule se kreću u cenamaod 15.000 evra za osnovne modele do 200.000 evra za napredne jedinice visokog kapaciteta vodećih brendova kao što su Bosch, Marchesini, IMA i Romaco. Svaka mašina ima jedinstvene specifikacije kao što su opseg zapremine punjenja, brzina, nivo automatizacije i kompatibilnost sa različitim tipovima tečnosti, obezbeđujući da one ispunjavaju vaše specifične proizvodne potrebe.

Kada birate punilo za bočice ili ampule, uzmite u obzir ključne faktore kao što su vrsta tečnosti koja se puni, potrebna tačnost i brzina punjenja, veličina i materijal posude i lakoća čišćenja i održavanja. Ovi elementi su ključni za postizanje visokog kvaliteta, sterilnog pakovanja, optimizaciju efikasnosti proizvodnje i održavanje usklađenosti sa industrijskim standardima. Ulaganje u naše korišćene bočice i punila za ampule ne samo da obezbeđuje pristup vrhunskoj opremi po značajno sniženim cenama, već i podržava održive prakse produženjem životnog ciklusa robusnih mašina. Verujte Ekapro-ovoj posvećenosti odličnoj službi za korisnike i pronađite savršenu mašinu za punjenje koja će poboljšati vaše operacije pakovanja.

Istražite Ekaproove liste danas da biste otkrili pouzdane bočice i punila za ampule koje pružaju izuzetne performanse i vrednost za vaše potrebe pakovanja i kondicioniranja.


Punjenje bočica / ampula CIONI A6/FC

Godina: 2006

Jedinice kapaciteta/sat 13000 u/h
Prečnik bočice 19.5 mm

Rotaciono punilo za flaše PKB MAD

Godina: 1984

Jedinice kapaciteta/sat 12000 u/h
Visina bočice 250 mm
Snaga motora 2.5 kW
Prečnik bočice 100 mm
Tip Automatski

Groninger DFH 020 // KV 01 punilo za flaše i odvijač

Godina: 1983

Jedinice kapaciteta/sat 2400 u/h
Visina bočice 250 mm
Prečnik bočice 80 mm
Tip Automatski

Bosch MLF 3002

Godina: 1996

Jedinice kapaciteta/sat 6000 u/h
Visina bočice 185 mm
Prečnik bočice 55 mm
Tip Automatski

BOSCH ALK 4080

Godina: 1998

Jedinice kapaciteta/sat 24000 u/h
Visina bočice 110 mm
Prečnik bočice 18 mm

MARCHESINI ML652

Godina: 2011

Jedinice kapaciteta/sat 15000 u/h
Visina bočice 60 mm
Prečnik bočice 21.5 mm
Tip Automatski

Tofflon (China) FF0604 + LYO10

Godina: 2022

Jedinice kapaciteta/sat 6000 u/h

Punjenje bočica / ampula Bausch Et Strobel KSF 1020

Godina: 1980

Jedinice kapaciteta/sat 4500 u/h
Tip Automatski
Prečnik bočice 28 mm
Snaga motora 2 kW

Bausch & Ströbel KSF 1027

Godina: 1997

Jedinice kapaciteta/sat 3600 u/h
Visina bočice 130 mm
Prečnik bočice 52 mm

CIONI A6/FC

Godina:

Jedinice kapaciteta/sat 13000 u/h
Tip Automatski
Prečnik bočice 12 mm

MARCHESINI ML652 + TM2

Godina: 2011

Jedinice kapaciteta/sat 15000 u/h
Visina bočice 60 mm
Prečnik bočice 21.5 mm
Tip Automatski

Serac Gaia R6C1V1E1/650

Godina: 2010

Jedinice kapaciteta/sat 3600 u/h
Visina bočice 250 mm

BAUSCH STROBEL FFV 4010

Godina: 1992

Jedinice kapaciteta/sat 12000 u/h
Visina bočice 61.5 mm
Prečnik bočice 30.4 mm
Tip Automatski

COMAS MONODOSE 6 STAZIONI

Godina: 2006

OPIS: „Monodose 6 stazioni“ je brza poluautomatska mašina za punjenje i zatvaranje dizajnirana za obavljanje operacija doziranja, punjenja i zavarivanja malih jednodoznih okruglih plastičnih boca i bočica. SEKTORI KORIŠĆENjA: Farmaceutski, hemijski, kozmetički, prehrambeni, dijetetski, medicinski uređaji, proizvodnja. GLAVNE KARAKTERISTIKE: Monoblok mašina izrađena od nerđajućeg čelika AISI 304 za punjenje i zatvaranje različitih vrsta paketa traka. Monoblok za punjenje i zavarivanje …

Punjenje bočica / ampula CIONI A6 FC

Godina:

Jedinice kapaciteta/sat 13000 u/h
Tip Automatski
Prečnik bočice 19.5 mm

CDA K-net Auto punilo za flaše

Godina:

Jedinice kapaciteta/sat 800 u/h

Farmomac F370 18VL 8C (IMA)+ complete line vials

Godina: ~ 2000

Jedinice kapaciteta/sat 7500 u/h
Visina bočice 168 mm
Prečnik bočice 65 mm
Tip Automatski

Cioni A6FC

Godina:

Jedinice kapaciteta/sat 12000 u/h
Visina bočice 500 mm
Prečnik bočice 19 mm
Tip Automatski

Groninger DFVK 6000S

Godina: 1994

Jedinice kapaciteta/sat 15000 u/h
Tip Automatski


Preciznost i efikasnost: sveobuhvatan vodič za punila bočica i ampula

Bočice i punioci za ampule su osnovne mašine u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, koje pružaju mogućnost preciznog punjenja malih kontejnera tečnostima, prahovima ili drugim supstancama. Ove mašine obezbeđuju preciznost, sterilnost i efikasnost u procesu pakovanja, što je ključno za održavanje integriteta proizvoda i usaglašenosti sa industrijskim standardima. Razumevanje različitih tipova, karakteristika i razmatranja za kupovinu bočica i punila za ampule može značajno poboljšati vaše proizvodne mogućnosti. Ekapro, vodeće onlajn tržište polovnih industrijskih mašina, nudi raznovrstan izbor bočica i punila za ampule, pružajući preduzećima pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cenama.

Vrste punjača bočica i ampula

Bočice i punila za ampule dolaze u različitim tipovima i konfiguracijama kako bi zadovoljili specifične potrebe proizvodnje. Evo pregleda glavnih tipova:

Tečni punioci

Tečna punila su dizajnirana za rukovanje tečnim proizvodima, obezbeđujući precizno doziranje i minimizirajući otpad proizvoda.

 • Vulumetrijska punila: Merenje i doziranje tečnosti na osnovu zapremine. Pogodno za proizvode gde je neophodna precizna kontrola jačine zvuka.
 • Peristaltička punila: Koristite peristaltičku pumpu za premeštanje tečnosti kroz fleksibilne cevi. Idealan za sterilne i čiste prostorije zbog minimalnog rizika od kontaminacije.
 • Punjači klipa: Koristite klip za povlačenje i doziranje tečnosti. Pogodan za širok spektar viskoziteta, od tankih tečnosti do gustih gelova.

Fillers u prahu

Pušni punioci su dizajnirani da pune bočice i ampule suvim praškastim supstancama, obezbeđujući tačnost i konzistentnost.

 • Punje za punjenje: Koristite zavrtanj za puž za doziranje određene količine praha. Pogodno za fine i slobodno teče pudere.
 • Vakumski punioci: Koristite vakuum za punjenje prahova u bočice i ampule, obezbeđujući precizno doziranje za lagane i mekane prahove.

Punioci za ampule

Punioci za ampule su posebno dizajnirani za punjenje ampula, malih zapečaćenih bočica koje se koriste za lekove ili uzorke sa jednom dozom.

 • Otvoreni punioci za ampule: Napunite ampule pre nego što ih zatvorite. Pogodno za aplikacije gde su procesi punjenja i zaptivanja odvojeni.
 • Zatvoreni punioci za ampule: Napunite i zatvorite ampule u jednom procesu, obezbeđujući sterilnost i minimizirajući rizik od kontaminacije.

Kombinovani punioci

Kombinovani punioci mogu da podnesu i tečnosti i prah, nudeći svestranost za objekte koji pakuju različite proizvode.

 • Punjači sa dve glave: Opremljeni su različitim glavama za punjenje tečnosti i praha, što omogućava lako prebacivanje između tipova proizvoda.
 • Višenamenska punila: Dizajnirana za rukovanje nizom supstanci sa zamenljivim delovima i podešavanjima.

Ključne karakteristike i specifikacije

Kada birate punila za bočice i ampule, ključno je uzeti u obzir specifične karakteristike i specifikacije kako biste bili sigurni da mašina ispunjava vaše operativne zahteve. Ključni faktori uključuju:

Tačnost popunjavanja

Tačnost punjenja je ključna za održavanje kvaliteta proizvoda i usklađenosti sa regulatornim standardima. Potražite mašine sa visokom preciznošću da biste obezbedili dosledno doziranje i smanjili otpad. Ekapro-ovi oglasi pružaju detaljne specifikacije o preciznosti punjenja, pomažući vam da pronađete mašinu koja odgovara vašim potrebama.

Brzina i protok

Brzina i protok punila određuju koliko bočica ili ampula može da se napuni u datom vremenskom okviru. Uverite se da mašina može da ispuni vaše proizvodne ciljeve, bilo da se radi o malim serijama ili velikim industrijskim operacijama.

Sterilnost i mogućnost čišćenja

Održavanje sterilnosti je neophodno u farmaceutskoj i kozmetičkoj proizvodnji. Potražite mašine dizajnirane za lako čišćenje i sterilizaciju, sa funkcijama kao što su sistemi za čišćenje na mestu (CIP), konstrukcija od nerđajućeg čelika i minimalne pukotine za sprečavanje kontaminacije.

Kompatibilnost sa bočicama i ampulama

Uverite se da je punilo kompatibilno sa veličinama i tipovima bočica i ampula koje koristite. Mašine sa podesivim podešavanjima i zamenljivim delovima nude veću fleksibilnost za rukovanje različitim veličinama i oblicima kontejnera.

Automatizacija i kontrola

Napredni sistemi automatizacije i kontrole poboljšavaju preciznost, doslednost i efikasnost u procesu punjenja. Funkcije kao što su podešavanja koja se mogu programirati, interfejsi na ekranu osetljivom na dodir, praćenje u realnom vremenu i automatizovana podešavanja mogu značajno da povećaju produktivnost.

Kvalitet i izdržljivost izrade

Kvalitet izrade i izdržljivost mašine su od suštinskog značaja za dugoročnu operativnu efikasnost. Mašine napravljene od visokokvalitetnih materijala, kao što je robusni nerđajući čelik, otpornije su na habanje i habanje. Dizajni koji se lako održavaju i dostupne komponente pojednostavljuju održavanje, smanjujući zastoje i operativne troškove.

Veći brendovi u bočicama i punilima za ampule

Renomirani brendovi obezbeđuju veći kvalitet i bolju podršku. Evo nekih vrhunskih brendova na tržištu punjača za bočice i ampule:

 • Bosch: Poznat po svojim visoko preciznim i inovativnim mašinama za punjenje, Bosch nudi robusna rešenja pogodna za različite farmaceutske i kozmetičke primene.
 • IMA: Poznate po izdržljivoj i naprednoj tehnologiji, IMA mašine su popularne u industriji.
 • Marchesini Group: Pruža niz punila visokih performansi, poznatih po svojoj pouzdanosti i efikasnosti u zahtevnim primenama.
 • Romaco: Nudi raznovrsne mašine za punjenje koje karakterišu efikasnost i robusnost, pogodne za operacije velikih razmera.
 • Sintegon: Poznat po visokokvalitetnim mašinama dizajniranim za precizno i brzo punjenje, idealne za složenu i masovnu proizvodnju.

Ekapro sadrži opremu ovih i drugih renomiranih brendova, obezbeđujući pristup pouzdanim mašinama sa dobrom podrškom.

Cene korišćenih punjača za bočice i ampule

Cena korišćenih punjača za bočice i ampule uveliko varira u zavisnosti od faktora kao što su starost, stanje, brend i specifične karakteristike. Generalno, cene mogu da se kreću od nekoliko hiljada do nekoliko stotina hiljada dolara. Na primer, korišćeni Bosch tečni punilac može da košta oko 20.000 do 50.000 dolara, dok vrhunski IMA punilac u prahu može koštati između 100.000 i 200.000 dolara. Ekaproovo tržište nudi niz opcija za određivanje cena, obezbeđujući transparentnost i konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Bočice i punioci za ampule su osnovni alati u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, nudeći efikasna i pouzdana rešenja za precizne zadatke punjenja. Razumevanjem različitih tipova mašina i ključnih faktora koje treba uzeti u obzir pri kupovini, preduzeća mogu doneti informisane odluke koje poboljšavaju njihove operativne sposobnosti. Ekapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavku visokokvalitetnih polovnih mašina, pružajući detaljne liste i konkurentne cene. Bilo da vam je potreban tečni punilac, puder u prahu, punilac za ampule ili kombinovana mašina, Ekaproov obiman inventar i interfejs prilagođen korisniku olakšavaju pronalaženje prave opreme za vaše proizvodne potrebe.