Ekapro, vodeće onlajn tržište polovnih industrijskih mašina, nudi raznovrstan asortiman mlinova prilagođenih različitim sektorima, uključujući farmaceutske, hemijske, prehrambene i druge. Od smanjenja veličine čestica do mešanja, mlinovi su ključni u postizanju finih, konzistentnih proizvoda. Na Ekapro-u možete pronaći mlinove pogodne i za male laboratorije i za proizvodnju velikih razmera, sa cenama u rasponu od 12.000 do 68.000 evra. Ovaj širok spektar cena zadovoljava različite potrebe, odražavajući faktore kao što su reputacija brenda, starost, kapacitet i tehnološke karakteristike. Renomirani proizvođači kao što su Fritsch, Retsch i Hosokava Alpine, između ostalih, mogu se naći na platformi, osiguravajući kvalitet i pouzdanost. Bilo da ste kupac koji traži vrhunske mašine ili prodavac koji želi da ponudi dobro održavan mlin, Ekapro platforma pojednostavljuje proces. Sa svojim širokim popisom i korisničkim interfejsom, pronalaženje ili prodaja mlinova prilagođenih specifičnim potrebama industrije nikada nije bilo jednostavnije.

Mill Merz Aufbereitungstechnik GmbH BB 650/350

Godina: 2020

Oprema: čeljusna drobilica tip: BB 650/350 proizvođač: Merz Aufbereitungstechnik GmbH (Nemačka) INDUSTRIJE PRIMENE: geologija, metalurgija, mašinstvo, elektronika, životna sredina, prerada, staklo, keramika, građevinski materijali, hemija, plastika godina proizvodnje: 2020 STANjE: NOVO (NE KORIŠĆENO) PC. na zalihama: 2

Mill HOSOKAWA ALPINE AG MICRO ACM 40 EC

Godina: 2020

Oprema: mlin-klasifikator tip: MICRO ACM 40 EC proizvođač: HOSOKAVA ALPINE AG (NEMAČKA) Primene: hemijski, prehrambeni, praškasti premazi godina proizvodnje: 2020 STANjE: NOVO (NE KORIŠĆENO) PC. na lageru:1 LOKACIJA: NOVOKUZNETSK

Mill Merz Aufbereitungstechnik GmbH WBG 5/8 PN

Godina: 2020

Oprema: drobilica valjaka tip: VBG 5/8 PN proizvođač: Merz Aufbereitungstechnik GmbH (NEMAČKA) OBLAST PRIMENE: Hemijska industrija, industrija uglja, prehrambena industrija. Takođe i đubriva godina proizvodnje: 2020 STANjE: NOVO (NE KORIŠĆENO) dostupan set: 1

Drobilica MICRO PULVERIZER MP 3V Dobar dogovor

Godina: 2020

Oprema: drobilica tip: MICRO PULVERIZER MP 3V proizvođač: HOSOKAVA ALPINE AG (NEMAČKA) industrije PRIMENE: Hemijska, uglja, prehrambena, proizvodnja đubriva godina proizvodnje: 2020 STANjE: NOVO (NE KORIŠĆENO) PC. na zalihama: 1

FITZPATRICK MOD. FITZMILL DKAS012 - Korišćen mlin za drobljenje

Godina:

OPIS: Mlin za usitnjavanje se koristi za drobljenje, mlevenje, usitnjavanje i disperziju vlažnih i suvih proizvoda u farmaceutskoj, hemijskoj, prehrambenoj, kozmetičkoj industriji, industriji đubriva itd. na boju, ujednačenost, tečnost, gustinu. Proizvod se ubacuje odozgo kroz rezervoar za punjenje i rotacioni ventil i materijal pada na sklop lopatica rotora za mlevenje ili usitnjavanje. Zbog ivica noža postavljenih na rotor, dolazi do …


Mill Buhler Three-Roll Hydraulic Mill

Godina: 1971

Buhler hidraulični mlin sa tri valjka za proizvodnju boja i čokolade Održavanje/revizija se mora izvršiti. Postoje 3 komada mlinova od 800 mm i 1 komad od 600 mm

Mill Merz Aufbereitungstechnik WBP 5/12

Godina: 2020

Oprema: Valjak tip: VBP 5/12 proizvođač: Merz Aufbereitungstechnik GmbH (Nemačka) industrije PRIMENE: Hemijska, ugalj, prehrambena, proizvodnja đubriva godina proizvodnje: 2020 STANjE: NOVO (NE KORIŠĆENO) na zalihama: 1 LOKACIJA: NOVOKUZNETSK

Mill Hosokawa alpine AG APC-P 500 Dobar dogovor

Godina: 2020

Oprema: drobilica za prethodno drobljenje tip: APC-P 500 proizvođač: Hosokava alpine AG (Nemačka) godina proizvodnje: 2020 STANjE: NOVO (NE KORIŠĆENO) PC. na zalihama: 1

Fryma MSZ 50

Godina: 1990

Kapacitet 6 L
Snaga motora 45 kW

Frewitt TC-150

Godina: 2003

Kapacitet 0 L
Snaga motora 4 kW
Brzina 3800 rpm

Mill EMJUVI TURBOMAX

Godina: 2024

Snaga motora 50 kW

Oliver Battle EHP-50

Godina: 2001

Kapacitet 50 L
Snaga motora 36 kW
Prečnik 250 mm

Mill Quadro Comil 197S

Godina: 2006

Kapacitet 360 L
Prečnik 127 mm
Brzina 2850 rpm
Snaga motora 1.5 kW

Retsch SM2000 Mlin za sečenje

Godina: 2007

Brzina 695 rpm
Snaga motora 1.5 kW

Hosokawa Alpine Contraplex 160 C

Godina: 2014

Brzina 16500 rpm
Snaga motora 5.5 kW

Servolift + Frewitt HM et TC200

Godina: 2008

Kapacitet 6 L
Prečnik 250 mm

China Xinda Machinery Technology Co CSJ 120B Nisko radno vreme

Godina: 2015

Kapacitet 200 L
Snaga motora 1.5 kW
Brzina 400 rpm

Mill LLEAL PREMILL 250

Godina: 2008

Prečnik 60 mm
Snaga motora 2.2 kW

Omsat Broyeur

Godina: 2004

Brzina 14 rpm
Snaga motora 3 kW
Prečnik 370 mm


Mlinovi u farmaceutsko-hemijskoj kategoriji: Vodič za Ekapro-ove ponude

Ekapro se uspostavio kao glavno tržište za profesionalce koji žele da kupuju ili prodaju polovne industrijske mašine. Među širokim spektrom mašina dostupnih na našoj platformi, mlinovi iz farmaceutsko-hemijske kategorije uvek su privlačili značajnu pažnju.

Mlinovi, kao što većina profesionalaca u farmaceutskom i hemijskom sektoru zna, ključna su oprema koja se koristi za mlevenje, drobljenje ili usitnjavanje materijala za dobijanje finih prahova ili suspenzija. Ova mašina igra ključnu ulogu u oba sektora jer konzistentnost i distribucija veličine čestica sastojaka često definišu efikasnost procesa i kvalitet finalnih proizvoda. Od pripreme aktivnih farmaceutskih sastojaka do obrade hemijskih jedinjenja, mlinovi osiguravaju da osnovni materijali budu optimalne veličine i konzistencije.

Zašto izabrati Ekapro?

Ekapro nudi obiman i raznovrstan inventar. Ovo kupcima pruža mnoštvo opcija koje mogu da biraju, u skladu sa različitim rasponima budžeta, operativnim potrebama i preferencijama brenda. Prodavci, s druge strane, dobijaju pristup ogromnoj publici potencijalnih kupaca, povećavajući verovatnoću brze i profitabilne prodaje. 

Cene za mlinove u ovoj kategoriji na našoj platformi se obično kreću između 12.000 i 68.000 evra. Za kupce, ovaj asortiman nudi veliku fleksibilnost. Oni sa manjim budžetom i dalje mogu pronaći pouzdane mašine za cenu od 12.000 evra, koje, iako im možda nedostaje nešto zvona ili imaju malo više operativne istorije, i dalje mogu da služe efikasno. S druge strane, profesionalci koji traže vrhunske mlinove visokog kapaciteta sa naprednim funkcijama mogu da traže opcije bliže opsegu od 68.000 evra.

Jedna od istaknutih karakteristika kupovine ili prodaje na Ekapro-u je inherentna transparentnost i kredibilitet. Naša platforma pruža detaljne opise i specifikacije svake mašine. Štaviše, direktan kontakt između kupaca i prodavaca podstiče osećaj poverenja i samopouzdanja. Ova direktna linija komunikacije osigurava da obe strane mogu lako da razjasne nedoumice, pregovaraju o uslovima i finaliziraju poslove bez nepotrebnih posrednika.

Pored toga, proces kupovine ili prodaje na Ekapro-u je prilično pojednostavljen. Za prodavce, proces listinga je jednostavan, sa namenskim timom u pripravnosti da pomogne. Kupci, s druge strane, mogu lako da se kreću kroz liste, filtriraju na osnovu preferencija i direktno stupe u kontakt sa prodavcima.

Za one koji cene ekološke implikacije svojih postupaka, kupovina polovnih mašina, poput mlinova, takođe je održiv izbor. Dajući drugi život mašinama, smanjujemo potrebu za proizvodnjom novih jedinica, čime čuvamo resurse i smanjujemo uticaj na životnu sredinu.

Bilo da ste na tržištu da kupite mlin za svoje potrebe za farmaceutskom ili hemijskom preradom, ili želite da prodate onaj koji vam je dobro služio, Ekapro je platforma kojoj možete verovati. Sa našim ogromnim zalihama, transparentnim poslovima i efikasnim procesima, vaša sledeća transakcija mašina će sigurno biti glatko iskustvo.

 

Glavne prednosti mlinova

Mlinovi, posebno u farmaceutskoj i hemijskoj industriji, igraju ključnu ulogu u različitim procesima. Evo glavnih prednosti mlinova:

Smanjenje veličine čestica: Jedna od primarnih funkcija mlinova je da razbije veće čestice na manje. Ova sposobnost postizanja fine veličine čestica povećava brzinu rastvaranja mnogih lekova i hemikalija, što dovodi do povećane bioraspoloživosti u farmaceutskim proizvodima i poboljšane reaktivnosti hemikalija.

Ujednačenost: Mlinovi osiguravaju konzistentnu i ujednačenu distribuciju veličine čestica. Ova uniformnost je neophodna za postizanje predvidljivih i ponovljivih rezultata, bilo u formulaciji lekova ili hemijskim reakcijama.

Povećana površina: Proces glodanja povećava površinu materijala. Povećana površina može povećati brzinu rastvaranja, apsorpcije i reaktivnost supstance, što dovodi do efikasnijih procesa.

Mešanje i mešanje: Neki mlinovi su dizajnirani ne samo da smanje veličinu čestica, već i da mešaju i mešaju različite komponente. Ova sposobnost je ključna u formulacijama gde je potrebna homogena smeša.

Fleksibilnost: Moderni mlinovi dolaze sa podesivim podešavanjima koja omogućavaju operaterima da izaberu željenu veličinu čestica ili postignu specifične teksture. Ova fleksibilnost je od vitalnog značaja za procese koji zahtevaju različite veličine čestica.

Skalabilnost: Mlinovi se mogu koristiti i za male laboratorijske postavke i za industrijsku proizvodnju velikih razmera. Ova skalabilnost je od suštinskog značaja za faze istraživanja i razvoja, omogućavajući lak prelazak sa pilot skale na proizvodnju u punom obimu.

Poboljšana rastvorljivost: U farmaceutskoj industriji, poboljšanje rastvorljivosti slabo rastvorljivih lekova predstavlja značajan izazov. Mljevenje, posebno nanomiljanje, može povećati rastvorljivost i, shodno tome, biodostupnost takvih lekova.

Deaglomeracija: Zgrudavanje ili agregacija čestica može biti problematično u mnogim procesima. Mlinovi pomažu u deaglomeraciji ili razbijanju ovih klastera kako bi se obezbedila nesmetana prerada i optimalan kvalitet proizvoda.

Energetski efikasna: Mnogi moderni mlinovi su dizajnirani sa energetskom efikasnošću na umu, obezbeđujući da procesi nisu samo efikasni, već i ekonomični na duge staze.

Svestranost: Mlinovi se mogu koristiti za širok spektar materijala, od tvrdih supstanci kao što su rude i minerali do mekih kao što su žitarice za hranu ili farmaceutski agensi.

Mlinovi pružaju nezamenljivu uslugu, između ostalog, u farmaceutskoj i hemijskoj industriji. Njihova sposobnost da isporuče precizno smanjenje veličine čestica i obezbede uniformnost proizvoda čini ih osnovnim alatima u različitim procesima.

 

Glavni mašinski parametri Mills-a 

Kada kupujete ili prodajete mlinove na Ekapro-u, postoji nekoliko ključnih mašinskih parametara i faktora koje treba da uzmete u obzir da biste doneli informisane odluke i obezbedili uspešnu transakciju. Ovi parametri i faktori uključuju:

Tip mlina: Odredite konkretan tip mlina koji vam je potreban, kao što su mlinovi sa kuglicama, mlinovi sa čekićem, mlinovi na valjcima ili koloidni mlinovi. Tip mlina zavisiće od vaše aplikacije i materijala koje ćete obrađivati.

Kapacitet: Uzmite u obzir kapacitet obrade mlina, koji se obično meri u kilogramima na sat (kg/h) ili litrima na sat (L/h). Uverite se da je kapacitet mlina u skladu sa vašim zahtevima proizvodnje.

Ocena snage: Obratite pažnju na nazivnu snagu mlina, koja se obično meri u kilovatima (kV) ili konjskim snagama (HP). Nazivna snaga utiče na efikasnost mlevenja i protok.

Raspon veličina čestica: Razumejte opseg veličina čestica koje mlin može da proizvede. Neki mlinovi su podesivi i dozvoljavaju različite distribucije veličine čestica, dok su drugi specijalizovani za specifične opsege veličina.

Kompatibilnost materijala: Proverite kompatibilnost materijala kontaktnih delova mlina sa supstancama koje ćete prerađivati. Ključno je izbegavati bilo kakve hemijske reakcije ili kontaminaciju.

Stanje: Procenite ukupno stanje mlina. Da li je nov, korišćen ili renoviran? Uzmite u obzir faktore kao što su habanje, istorijat održavanja i potreba za bilo kakvom popravkom ili nadogradnjom.

Brend i model: Reputacija brenda i specifičnog modela mlina mogu biti značajni faktori u određivanju vrednosti, pouzdanosti i lakoće pronalaženja rezervnih delova.

Starost: Stariji mlinovi mogu imati nižu cenu, ali mogu zahtevati više održavanja ili im nedostaju neke moderne funkcije. Noviji modeli mogu da nude naprednu tehnologiju i poboljšanu efikasnost, ali imaju veću cenu.

Evidencija o održavanju: Ako je dostupna, raspitajte se o istoriji održavanja fabrike, uključujući redovno servisiranje, popravke i sve nadogradnje ili modifikacije napravljene.

Dodaci i priključci: Proverite da li mlin dolazi sa dodatnim priborom ili dodacima koji bi mogli da poboljšaju njegovu funkcionalnost ili da ga učine svestranijim.

Lokacija i isporuka: Uzmite u obzir lokaciju fabrike i uračunajte troškove isporuke ako kupujete sa udaljene lokacije. Za prodavce, navođenje opcija isporuke može privući širi krug kupaca.

Cena: Cena je ključni faktor i za kupce i za prodavce. Odredite fer i konkurentnu cenu na osnovu stanja fabrike, specifikacija i potražnje na tržištu.

Potražnja tržišta: Budite svesni trenutne tržišne potražnje za mlinovima u vašoj specifičnoj kategoriji. To može da utiče i na cene i na brzinu prodaje.

Sigurnosne karakteristike: Proverite da li mlin ima bezbednosne karakteristike i usklađenost sa industrijskim standardima, posebno ako je namenjen za upotrebu u regulisanim industrijama kao što je farmaceutska.

Pažljivom procenom ovih mašinskih parametara i faktora, možete donositi informisane odluke kada kupujete ili prodajete mlinove na Ekapro-u, obezbeđujući da vaša transakcija bude u skladu sa vašim specifičnim potrebama i očekivanjima.

 

Oblast upotrebe 

Mlinovi, zbog svoje raznovrsne prirode, nalaze primenu u širokom spektru sektora. Evo nekih od primarnih oblasti upotrebe ovih mašina:

Farmaceutska industrija: Mlinovi su nezamenljivi u farmaceutskom sektoru za smanjenje veličine čestica, što je ključno za brzinu rastvaranja lekova. Koriste se u formulaciji tableta, kapsula, masti i drugih sistema za isporuku lekova. Nanomeljavanje, potkategorija, može poboljšati biodostupnost slabo rastvorljivih lekova.

Hemijska industrija: U hemijskom sektoru mlinovi igraju ulogu u mlevenju hemikalija u rasutom stanju kako bi se postigla željena veličina čestica ili površina, što može uticati na brzinu reakcije i kvalitet proizvoda.

Hrana & Industrija pića: Mlinovi se široko koriste za preradu žitarica za hranu, začina i drugih sirovina. Na primer, koriste se u proizvodnji brašna, kakaoa i raznih pasta.

Kozmetika: Za kozmetiku, posebno onu u obliku praha kao što su rumenila ili sjenila, mlinovi osiguravaju finu i konzistentnu veličinu čestica koja je potrebna za glatko nanošenje.

Rudarstvo i metalurgija: Mlinovi, posebno kuglični mlinovi, koriste se za mlevenje ruda u fine čestice da bi se odvojili vredni minerali ili pripremili za dalju preradu.

Poljoprivreda: Mlinovi se koriste za preradu različitih poljoprivrednih proizvoda, uključujući mlevenje žitarica za stočnu hranu.

Pigmenti i boje: U proizvodnji boja, mastila i boja, mlinovi osiguravaju da pigmenti budu odgovarajuće veličine čestica kako bi se postigla željena nijansa i konzistencija.

Keramika: U keramičkoj industriji, mlinovi se koriste za mlevenje sirovina poput gline ili silikata do željene konzistencije pre oblikovanja i pečenja.

Bio-tehnologija: U biotehnološkim laboratorijama, mlinovi se mogu koristiti za razbijanje biljnih materijala, ćelija ili drugih bioloških entiteta u istraživačke svrhe.

Plastika i polimeri: U industriji plastike, mlinovi se mogu koristiti za mlevenje ili usitnjavanje plastičnih peleta ili otpada do željene veličine, bilo za reciklažu ili dalju obradu.

Ekološka: Mlinovi se ponekad koriste u upravljanju otpadom ili procesima recikliranja, pomažući u razgradnji materijala radi lakšeg rukovanja ili ponovne obrade

Istraživanje i razvoj: U laboratorijama za istraživanje i razvoj, mlinovi se koriste u eksperimentalne svrhe, bilo da se radi o testiranju novih formulacija lekova ili razvoju inovativnih materijala.

Ovo je samo nekoliko primera, ali oni naglašavaju svestranost i široko rasprostranjenu korisnost mlinova u različitim industrijama. U zavisnosti od specifičnih zahteva svakog sektora, mogu postojati posebni tipovi ili konfiguracije mlinova koji su posebno.

 

Mill&rskuo;s Manufacturers 

Postoje brojni renomirani proizvođači mlinova širom sveta koji proizvode visokokvalitetnu opremu pogodnu za različite industrije. Neke od mašina ovih proizvođača mogu biti navedene na Ekapro-u. Evo nekoliko istaknutih imena:

Fritsch: Vodeći proizvođač laboratorijskih instrumenata, uključujući niz mlinova pogodnih za različite primene.

Retsch: Poznati po proizvodnji visokokvalitetne opreme za mlevenje i prosejavanje, Retsch-ovi proizvodi se obično koriste u laboratorijama i R&D objektima.

Hosokava Alpine: Vodeći globalni dobavljač sistema i komponenti za obradu praha i čestica. Njihove mašine su posebno popularne u farmaceutskom i hemijskom sektoru.

Bühler: Sa jakim prisustvom u prehrambenoj industriji, Bühler proizvodi različite vrste mlinova, uključujući mlinove sa valjcima i čekićima.

Netzsch: Globalna kompanija specijalizovana za mokro i suvo mlevenje, kao i za mešanje, dispergovanje, odzračivanje i klasifikaciju.

IKA: Poznata po svojoj laboratorijskoj opremi, IKA proizvodi niz mlinova pogodnih za istraživanje i razvoj i malu proizvodnju.

Loesche: Posebno poznat po svojim vertikalnim valjcima koji se koriste u cementnoj i rudarskoj industriji.

FrimaKoruma: Kompanija poznata po visokokvalitetnoj opremi za obradu, uključujući mlinove koji se koriste u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.

Mašine Tema: Nude niz mlinova, uključujući mlinove sa čekićem i kuglaste mlinove, pogodne za različite industrije.

Pallmann: Globalni proizvođač specijalizovan za mašine za smanjenje veličine i obradu u različitim industrijama.

Kuadro Engineering: Prepoznatljiv po svojim inovacijama u opremi za smanjenje veličine čestica i mlevenju, posebno u farmaceutskom sektoru.

Vredi napomenuti da dostupnost određenih brendova ili modela na Ekapro-u može da varira u zavisnosti od trenutnih oglasa i potražnje na tržištu. Ako ste zainteresovani za određeni brend ili model, bilo bi dobro da redovno proveravate Ekapro platformu ili podesite obaveštenja za određene liste ili kontaktirate naš tim za podršku za više detalja.