U Ekapro-u nudimo širok asortiman korišćenih industrijskih mješalica, miksera i posuda, koji zadovoljavaju različite potrebe u prehrambenoj industriji. Mutilice, neophodne za postizanje konzistencije u mešavinama, posebno su vitalne u pekarskoj i mlečnoj industriji. Mikseri, radni konji industrije, koriste se svuda, od pečenja do proizvodnje pića, dajući poboljšanu produktivnost i kontrolu kvaliteta. Čaše, koje se uglavnom koriste u preradi mesa, poboljšavaju mariniranje, produžavaju rok trajanja i povećavaju efikasnost proizvodnje.

Naše mašine, po ceni između €8.000 i €25.000, potiču od vodećih proizvođača kao što su Hobart, KitchenAid, Bosch, Hollimatic, Mainca i Rühle, nudeći kvalitet i pouzdanost. Ključni parametri koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine uključuju kapacitet, snagu, podešavanja brzine, tip i specifične funkcije.

Sa našim izborom, preduzeća mogu da postignu dosledan kvalitet, povećaju efikasnost proizvodnje i zadovolje niz potreba za preradom hrane uz samo delić cene nove mašine. Investirajte u naše jeftine, korišćene mašine visokih performansi kako biste napravili revoluciju u procesu obrade hrane.

Henneken S/V B2 DBL

Godina: 2020

Kapacitet 900 L
Materijal rezervoara
Prečnik rezervoara 1100 mm
Rpm 10 rpm

Mikser FAMIX 30000

Godina: 2003

Materijal rezervoara

Mikser N&N Nadratowski MIX 450 Nisko radno vreme

Godina: 2015

Kapacitet 450 L
Materijal rezervoara

Mikser SFK-DANFOTECH MA 3000 SD

Godina: 1996

Kapacitet 3000 L
Materijal rezervoara

Mikser HENNEKEN B3 1200 l

Godina:

Kapacitet 1200 L
Materijal rezervoara

Mikser RUHLE MKR 150

Godina: 2010

Kapacitet 150 L
Rpm 50 rpm
Materijal rezervoara

Karl Schnell Vorratsbehälter 3000 Mikser

Godina: 2012

Kapacitet 3000 L
Materijal rezervoara

Vakum mikser Niro Tech Dobar dogovor

Godina: 2022

Kapacitet 300 L
Materijal rezervoara

Mikser Chran BT 500L

Godina: 2006

Kapacitet 500 L
Materijal rezervoara

Mikser VMI R1001 DT

Godina: 2010

Kapacitet 100 L
Rpm 475 rpm
Materijal rezervoara inox
Tip Planetarni mikser

HOBART H800S Nisko radno vreme

Godina: 2002

Kapacitet 80 L
Rpm 311 rpm
Materijal rezervoara stainless steel
Tip Planetarni mikser

tipco iso 9001

Godina: 2008

Kapacitet 150 L
Materijal rezervoara steel
Prečnik rezervoara 736.6 mm
Tip Univerzalni mikser


Mikser GLASS VSM 300

Godina: 2010

Materijal rezervoara

VMI 2400L Posuda za mešanje sa visokim smicanjem

Godina: 2012

Kapacitet 2400 L
Materijal rezervoara stainless steel

Mikser SFK-DANFOTECH MA 3000 SD

Godina: 1999

Kapacitet 3000 L
Materijal rezervoara


SCANSTEEL 750L

Godina: 2011

Kapacitet 700 L
Materijal rezervoara


Mikser RÜHLE MKR 220

Godina: ~ 2010

Kapacitet 220 L
Rpm 50 rpm
Materijal rezervoara


Mješalice, mikseri i posude u preradi hrane: povećanje efikasnosti korišćenim industrijskim mašinama

Industriji prehrambene industrije nije strana značajna uloga koju mašine igraju u postizanju efikasnosti i doslednosti. Ipak, kada je u pitanju pravi izbor, to može biti zagonetka. Ovde u Ekapro-u znamo sve detalje korišćenih industrijskih mašina i spremni smo da vas vodimo u odabiru pravih alata za vaš poduhvat. Danas ćemo pobliže pogledati tri ključna komada mašina u prehrambenoj industriji: mućke, mikseri i posude.

Mukači

Mješalice igraju ključnu ulogu u mnogim aplikacijama za preradu hrane, posebno u pekarskoj i konditorskoj industriji. Bilo da se radi o mešavinama za torte ili testu za kolače, uloga mešalice je da spoji sastojke i prozrači ih, obezbeđujući mekani, konzistentni krajnji proizvod.

Dobro održavana, korišćena industrijska mešalica može da vam posluži jednako dobro kao i potpuno nova. Nudi isplativo rešenje za početnike i mala preduzeća, koja žele da drže troškove pod kontrolom uz održavanje visokog kvaliteta proizvodnje.

Mikseri

Mikseri su nesumnjivo jedan od najkorišćenijih delova mašina u prehrambenoj industriji. Od mešenja testa za hleb ili testeninu do kombinovanja sastojaka za sosove i prelive, njihova uloga je nezaobilazna. Dolaze u različitim tipovima, uključujući lopatice, trake i planetarne miksere, od kojih je svaki dizajniran za specifične primene.

Odabir korišćenog miksera iz Ekapro-a znači da dobijate deo opreme koji je proveren za kvalitet i performanse. Ne štedite samo na početnim troškovima, već i osiguravate da imate pouzdanu mašinu koja svaki put može da pruži odlične rezultate.

Tumblers

Tumbleri možda nisu toliko poznati kao mikseri ili mutilice, ali su neophodni za preradu mesa. Čaše pomažu u mariniranju mesa tako što ih masiraju i mešaju začinima i sosovima. Ovaj proces poboljšava apsorpciju ukusa, omekšava meso i na kraju poboljšava kvalitet proizvoda i rok trajanja.

Naše korišćene industrijske posude pažljivo su odabrane kako bismo osigurali da su u vrhunskom radnom stanju, spremni da vam pomognu da postignete najbolji mogući proizvod. Oni nude pristupačan način za preduzeća da pojednostave svoje poslovanje bez kompromisa po pitanju kvaliteta.

Zašto izabrati Ekapro?

U Ekapro-u, naša misija je da pronalaženje i kupovinu polovnih industrijskih mašina učinimo procesom bez napora. Sva naša mašina je temeljno pregledana kako bismo bili sigurni da ispunjava naše visoke standarde kvaliteta i funkcionalnosti. Kupovinom polovnih mašina od nas pravite korak ka održivoj poslovnoj praksi, dajući drugi život ovim mašinama. 

Posvećeni smo tome da vam ponudimo vrhunske polovne mašine koje pružaju efikasnost i izdržljivost bez potrebe za velikim ulaganjem. Naš izbor polovnih mešalica, miksera i posuda je po konkurentnim cenama, pružajući vrednost za vaš novac.  Naša kolekcija lopatica, miksera i posuda savršeno se uklapa u raspon budžeta od 8.000 do 25.000 evra, nudeći odličnu kombinaciju kvaliteta i vrednosti za vašu investiciju. 

Dakle, bez obzira da li se bavite pekarstvom, opštom proizvodnjom hrane ili mesnom prerađivačkom industrijom, razmislite o ulaganju u visokokvalitetne korišćene mešalice, miksere i posude iz Ekapro-a. Moći ćete da povećate efikasnost, smanjite otpad, uštedite novac i na kraju postignete konstantno visokokvalitetne rezultate u preradi hrane. Naš tim je uvek spreman da pruži stručne savete koji će vam pomoći da izaberete mašinu koja najbolje odgovara vašim operativnim zahtevima i budžetu.  Tu smo da vam pomognemo da pronađete savršeno rešenje za mašine za vaše poslovne potrebe.

 

Glavne prednosti metlica, miksera i posuda

Ulaganje u mješalice, miksere i posude može revolucionirati vašu operaciju obrade hrane. Hajde da se udubimo u neke od prednosti koje svaka od ovih vrsta opreme može da ponudi:

Mukači

Doslednost: Mešalice obezbeđuju da se sastojci pomešaju do konzistentne teksture, što je ključno za kvalitet i ukus mnogih namirnica, posebno u pečenju i poslastičarnica.

Efikasnost: Upotreba mešalice u velikoj meri ubrzava proces u poređenju sa ručnim mešanjem, štedi dragoceno vreme i omogućava veće obim proizvodnje.

Svestranost: Mešalice mogu da podnesu širok spektar sastojaka i mešavina, od šlaga do mešanja gustih testa, što ih čini raznovrsnim dodatkom svakoj kuhinji.

Mikseri

Poboljšana produktivnost: Mikseri mogu da podnesu velike količine sastojaka, čime se ubrzava proizvodnja i povećava efikasnost vašeg rada.

Svestranost: Baš kao i mešalice, mikseri dolaze u različitim tipovima (trakasti, sa lopaticama, planetarni, itd.) kako bi zadovoljili različite potrebe mešanja, kao npr. mesenje testa ili mešanje tečnosti.

Kontrola kvaliteta: Mikser obezbeđuje temeljno mešanje sastojaka, garantujući ujednačenu distribuciju komponenti u celom proizvodu, što je ključno za održavanje kvaliteta i konzistentnosti ukusa .

Tumblers

Poboljšano mariniranje: Čaše poboljšavaju proces mariniranja masiranjem i prevrtanjem mesa marinadama. Ovo rezultira boljom apsorpcijom ukusa i mekšim proizvodom.

Produženi vek trajanja: Proces prevrtanja može pomoći da se produži rok trajanja proizvoda tako što će obezbediti temeljnu i ravnomernu distribuciju sredstava za konzerviranje.</p >

Efikasna proizvodnja: Čaše omogućavaju obradu velikih serija mesa odjednom, značajno povećavajući efikasnost proizvodnje i smanjujući troškove rada.

Ove mašine pomažu u održavanju konstantnog kvaliteta, povećavaju efikasnost proizvodnje i nude raznovrsnost za ispunjavanje niza potreba za preradom hrane. Ulaganjem u polovnu industrijsku mašineriju kao što su mješalice, mikseri i mješalice, preduzeća mogu iskoristiti ove prednosti uz samo delić troškova. To je efikasan način da poboljšate svoje poslovanje uz istovremeno upravljanje troškovima.

 

Glavni mašinski parametri metlica, miksera i posuda

Specifični parametri mješalica, miksera i posuda mogu značajno varirati u zavisnosti od određenog modela i proizvođača. Međutim, postoji nekoliko opštih ključnih parametara koje treba da uzmete u obzir kada ocenjujete ove vrste mašina za preradu hrane:

Mukači

Kapacitet: Ovo se odnosi na maksimalnu zapreminu mešavine koju mešalica može da podnese. Kapacitet može značajno da varira u zavisnosti od modela, od malih serija do velikih industrijskih količina.

Snaga: Snaga motora može da diktira efikasnost mlača u rukovanju težim smešama i utiče na njegove ukupne performanse.

Podešavanja brzine: Više podešavanja brzine omogućavaju veću svestranost, omogućavajući mešalici da rukuje širim spektrom mešavina i sastojaka.

Prilozi: Različiti dodaci za mućenje (metlice, lopatice, kuke za testo, itd.) mogu da se bave različitim zadacima, poboljšavajući funkcionalnost mašine.

Mikseri

Kapacitet: Slično kao u mešalicama, kapacitet miksera diktira količinu sastojaka koje može da obradi odjednom.

Snaga: Snaga motora miksera može da odredi žilavost testa ili smeše koju može da podnese.

Tip miksera: Bilo da se radi o trakastom, lopatičnom ili planetarnom mikseru, svaki tip ima specifičnu primenu i različito će uticati na krajnji proizvod.< /p>

Podešavanja brzine: Više podešavanja brzine mogu da ponude veću kontrolu i prilagodljivost u procesu mešanja.

Tumblers

Kapacitet: Kapacitet posude određuje količinu mesa koje može da marinira odjednom. Ovo se često meri u kilogramima ili funtama.

Snaga: Ocena snage pekača je važna da bi se obezbedilo da može efikasno da okreće i meša velike količine mesa.

Mogućnost vakuumiranja: Neke posude mogu stvoriti vakuum, koji može poboljšati proces mariniranja omogućavajući dublje prodiranje marinade u meso.</p >

Brzina rotacije: Brzina rotacije može da utiče na to koliko je meso temeljito prevrtano i marinirano. Neki modeli nude podesive brzine za različite zahteve.

Zapamtite, specifične potrebe vašeg poslovanja bi trebalo da vode vaš izbor mašina. Važno je da uzmete u obzir vrstu hrane koju prerađujete, obim proizvodnje, raspoloživi prostor i svoj budžet kada birate pravu mešalicu, mikser ili čašu za vaše poslovanje.

 

Oblast upotrebe

Mješalice, mikseri i posude su raznovrsni komadi opreme koji se koriste u širokom spektru prehrambenih industrija. Svaka od ovih mašina igra jedinstvenu ulogu i često je posebno prilagođena određenim vrstama obrade hrane. Hajde da uzmemo  bliže pogledajte aplikacije svake mašine:

Mukači

Metlice se najčešće koriste u industrijama koje zahtevaju mešanje sastojaka u konzistentnu mešavinu. Njihove primarne oblasti upotrebe uključuju:

Pekarska industrija: Mešalice se koriste za mešanje sastojaka za kolače, hleb, peciva i druge peciva kako bi se obezbedila ujednačena tekstura.

Industrija konditorskih proizvoda: Takođe se u velikoj meri koriste u pripremi čokolade, bombona i drugih slatkiša.

Mlečna industrija: Mutilice se mogu koristiti u proizvodnji šlaga, putera i drugih mlečnih proizvoda.

Mikseri

Mikseri su radni konji prehrambene industrije, koji se koriste skoro svuda gde postoji potreba za mešanjem sastojaka. Neke ključne oblasti upotrebe su:

Pekarska industrija: Mikseri se koriste za mešenje testa za hleb i peciva, mešanje sastojaka za kolače i mešanje smeša za druga peciva.</p >

Industrija pića: Mikseri se koriste za mešanje različitih komponenti u konzistentno piće, kao što je proizvodnja sokova, bezalkoholnih pića i alkoholnih pića.

Proizvodnja sosa: Mikseri se koriste za mešanje različitih sastojaka u homogeni sos ili preliv.

Mesna industrija: Mikseri se koriste za kombinovanje začina i drugih sastojaka sa mlevenim mesom za proizvode kao što su kobasice i ćufte.

Tumblers

Tumbleri imaju specifičniju upotrebu, prvenstveno se koriste u mesnoj industriji. Ključne oblasti upotrebe uključuju:

Prerada mesa: Čaše se koriste za mariniranje mesnih proizvoda, obezbeđujući ravnomernu distribuciju začina, marinada i konzervansa. Ovo rezultira ukusnijim i nežnijim krajnjim proizvodom.

Peradarska industrija: Slično mesnoj industriji, posude se koriste za mariniranje živinskih proizvoda.

Obrada morskih plodova: Čaše se takođe mogu koristiti za mariniranje ili slanu morsku hranu.

Svaka od ovih mašina, iako se u velikoj meri koristi u prehrambenoj industriji, takođe može da nađe primenu u neprehrambenoj industriji, kao što su farmaceutska i kozmetička, za slične svrhe mešanja i mešanja.

 

Glavni proizvođači metlica, miksera i posuda

Postoji mnogo renomiranih proizvođača na tržištu koji proizvode visokokvalitetne metlice, miksere i čaše. Ovi proizvođači su uspostavili svoja imena u industriji kroz godine pouzdanih performansi, izdržljivosti i inovacija. Evo nekoliko primera:

Hobart: Poznat po svojim kuhinjskim aparatima, Hobart nudi niz industrijskih udarača.

KitchenAid: Iako je poznat po kućnim aparatima, KitchenAid takođe proizvodi komercijalne mlaćelice.

Robot Coupe: Ova kompanija je specijalizovana za široku lepezu opreme za pripremu hrane, uključujući i mutalice.

Bosch: Bosch nudi razne miksere pogodne za komercijalnu proizvodnju hrane.

Hollimatic: Specijalizovana za opremu za preradu mesa, Hollimatic nudi razne čaše.

Mainca: Mainca je još jedno dobro cenjeno ime u industriji prerade mesa i nudi niz čaša.

Rühle: Poznati po svom kvalitetu i pouzdanosti, Rühle nudi čaše različitih kapaciteta za različite potrebe.

Ovo je samo nekoliko primera, a postoje brojni drugi proizvođači širom sveta koji proizvode ove vrste mašina. Neophodno je odabrati proizvođača koji je u skladu sa vašim specifičnim potrebama, budžetom i vrstama hrane koju ćete prerađivati. Kao tržište polovnih industrijskih mašina, Ekapro nudi niz opreme mnogih od ovih proizvođača, pružajući pristupačan način za pristup visokokvalitetnoj opremi.