Dobro došli u Ekapro, vaše odredište za kvalitetne polovne industrijske mašine. Naš asortiman obuhvata svestranu metrološku opremu visokih performansi, savršenu za različite primene u industriji poluprovodnika.

Po ceni između 20.000 i 100.000 evra, naša metrološka oprema je idealna za precizno merenje, kontrolu kvaliteta i optimizaciju procesa. Ključne karakteristike uključuju slike visoke rezolucije, tačnost, mogućnosti automatizacije i alate za analizu podataka.

Ponosno predstavljamo mašine vrhunskih proizvođača kao što su KLA-Tencor, ASML i Rudolph Technologies. Svaki deo opreme podleže rigoroznom testiranju i inspekciji kako bi se obezbedile vrhunske performanse i dugovečnost.

Sa Ekapro-om, izbor polovnih industrijskih mašina znači dobijanje najbolje vrednosti za svoju investiciju bez kompromisa po pitanju kvaliteta ili performansi. Verujte nam da ćemo vaš posao proizvodnje poluprovodnika osnažiti da dosegne nove visine produktivnosti. Istražite naš širok asortiman danas i dozvolite nam da vam pomognemo da napravite najbolji izbor za vaše industrijske potrebe.

IMS IMPACT 600

Godina: 2005

- Redovna kalibracija u periodu od 2 godine - Redovni servis u periodu od 1 godine - U stvarno dobrom stanju za uređaj star 18 godina. - Poslednja kalibracija 13.04.2022 Merni sistem / softver / hardver RENISHAV Motorizovana glava sonde: PH10T/TP20 Softver: Virtuelni DMIS verzija 5.0 PC: Intel Pentium 4 500MB ram 80 GB hard disk Vindovs KSP Professional 19“ …

Metrološka mašina Olympus IX70

Godina:

Olimpus IKS70 Fluorescencijski mikroskop sa invertovanim kontrastom Fiksna glava dvogleda U-BI30 Par VHN10k/22 okulara (jedan podesiv). Fiksni stepen sa desnom koaksijalnom opcijom. Ciljevi: Fluorescentni ciljevi sa dugom radnom distancom Nosnik za 6 mesta sa 5 ciljeva: CPlanFl 10k/0.30 PhCUplanFLN 4k/0.13 PhLLCPlanFL 20k/0,40 LCPlanFl 40k/0,60 Ph2 sa korektivnom kragnom LUCPlanFL 40k/0,60 sa korektivnom kragnom Dva porta za kameru - jedan za …

BUEHLER BETA 49-5102-230

Godina: 2008

BUEHLER BETA - Dvostruka mašina za poliranje brusilice sa promenljivom brzinom i metalurškom pripremom uzorka Vector Pover Head Buehler polir je pogodan za mikroskopiju kao što je veličina zrna i druge strukturne analize. The kombinacija baze promenljive brzine i glave sa podešavanjem opterećenja omogućava automatizovano poliranje metalurški uzorci pogodni za mikroskopiju kao što su veličina zrna i druge strukturne analize. …

Jeol JFC-1600

Godina:

Mašina za automatsko fino premazivanje Ovaj premaz, koji se sastoji od glavne jedinice i pumpe, namenjen je uglavnom za pripremu uzoraka za SEM posmatranje. Oblaže biološke i druge neprovodne uzorke metalima, efikasno i za kratko vreme. Karakteristike:  Katoda sadrži trajni magnet za stvaranje efikasnog sjajnog pražnjenja za raspršivanje.  Moguće je podesiti i pritisak u komori pored struje prskanja. …


Razumevanje metrološke opreme na Ekapro tržištu poluprovodničkih mašina

U Ekapro-u povezujemo profesionalce sa vrhunskim rešenjima za industrijske mašine. U okviru naše široke ponude, kategorija mašina za elektroniku i poluprovodnike uključuje osnovnu opremu kao što je metrološka oprema. Hajde da istražimo šta ove mašine podrazumevaju, njihov značaj i zašto je Ekapro idealno tržište za njihovu kupovinu ili prodaju.

Šta je to metrološka oprema?

Metrološka oprema se odnosi na precizne instrumente i uređaje koji se koriste za merenje i kontrolu poluprovodničkih pločica i komponenti. Ova oprema je ključna za obezbeđivanje kvaliteta, tačnosti i pouzdanosti poluprovodničkih proizvoda. Metrološki alati igraju vitalnu ulogu u procesu proizvodnje poluprovodnika, omogućavajući otkrivanje nedostataka, verifikaciju dimenzija i analizu svojstava materijala.

Vrste metrološke opreme

  1. Optički mikroskopi: Koriste se za vizuelnu inspekciju poluprovodničkih pločica, otkrivanje površinskih defekata i anomalija.
  2. Skenirajući elektronski mikroskopi (SEM): Pružaju slike visoke rezolucije za analizu topografije i sastava površine na mikroskopskom nivou.
  3. Mikroskopi atomske sile (AFM): Izmerite hrapavost površine i topografiju na nanometarskoj skali pomoću fine sonde.
  4. Elipsometri: Merite debljinu tankog filma i optička svojstva analizom promena u polarizaciji reflektovane svetlosti.
  5. Profilometri: Merite hrapavost površine, visinu koraka i debljinu tankog filma koristeći kontaktne ili beskontaktne metode.
  6. Sistemi difrakcije rendgenskih zraka (KSRD): Analizirajte kristalnu strukturu, fazni sastav i druga svojstva poluprovodničkih materijala.
  7. Skenirajući elektronski mikroskopi kritične dimenzije (CD-SEM): Izmerite kritične dimenzije i karakteristike poluprovodničkih uzoraka.
  8. Metrološki sistemi sa preklapanjem: Obezbedite tačnost poravnanja različitih slojeva u višeslojnim poluprovodničkim uređajima.

Prednost Ekapro-a: Kupovina & Prodaja metrološke opreme

Navigacija svetom polovnih industrijskih mašina može biti složena, ali Ekapro pojednostavljuje proces. Za one koji žele da kupe, ključne prednosti su višestruke.

Ekonomičnost

Nabavka nove metrološke opreme može biti značajna finansijska obaveza, posebno za mala preduzeća ili nova preduzeća. Preko Ekapro-a, profesionalci mogu da nabave ove mašine uz delić cene novih, obezbeđujući izuzetnu vrednost za novac. Na našoj platformi, raspon cena korišćene metrološke opreme obično se kreće između 5.000 i 200.000 evra, što odražava raznovrsnost dostupnu u pogledu starosti, brenda, habanja i dodatnih funkcija.

Osiguranje kvaliteta

U Ekapro-u, svaki listing prolazi kroz temeljni proces evaluacije kako bi se osiguralo da je svaki komad opreme u odličnom radnom stanju i spreman za svoje sledeće operativno poglavlje. Ovaj rigorozan proces provere garantuje da čak i korišćene mašine ispunjavaju visoke standarde kvaliteta i pouzdanosti.

Doseg tržišta

Metrološka oprema je ključna za efikasnu i preciznu proizvodnju poluprovodnika. Bez obzira da li želite da investirate u njega ili da ga prodate, Ekapro nudi platformu koja obezbeđuje pogodnost, pouzdanost i vrednost. Krenite u budućnost metrologije poluprovodnika sa Ekapro – gde se inovacija susreće sa tradicijom.

Glavne prednosti metrološke opreme

Oprema za metrologiju je nezamenljiva u industriji poluprovodnika zbog svojih brojnih prednosti. Evo glavnih prednosti:

Visoka preciznost

Ove mašine obezbeđuju precizna merenja, što je neophodno za postizanje visokokvalitetnih poluprovodničkih uređaja i održavanje kontrole procesa.

Kontrola kvaliteta

Metrološki alati su ključni za inspekciju i verifikaciju kvaliteta poluprovodničkih pločica, osiguravajući da ispunjavaju industrijske standarde i specifikacije.

Optimizacija procesa

Pružajući detaljna merenja i analize, metrološka oprema pomaže u optimizaciji proizvodnih procesa, poboljšanju prinosa i smanjenju kvarova.

Doslednost

Napredni metrološki sistemi obezbeđuju ujednačene i dosledne rezultate, smanjujući varijabilnost i obezbeđujući visokokvalitetne rezultate u svim proizvodnim serijama.

Brzina i efikasnost

Savremena metrološka oprema nudi brza merenja i analize, omogućavajući brzo donošenje odluka i poboljšavajući ukupnu efikasnost proizvodnje.

Glavni mašinski parametri metrološke opreme

Prilikom procene ili razumevanja metrološke opreme, nekoliko ključnih parametara se uzima u obzir da bi se obezbedilo da ispunjavaju specifične zahteve. Evo glavnih parametara mašine:

Rezolucija

Najmanja merljiva veličina funkcije, ključna za otkrivanje finih detalja i obezbeđivanje visoke preciznosti.

Tačnost

Stepen usaglašenosti sa pravim vrednostima, koji obezbeđuje pouzdana i tačna merenja.

Opseg merenja

Raspon vrednosti koje oprema može da meri, što utiče na njenu pogodnost za različite primene.

Protok

Brzina kojom oprema može da obrađuje i meri uzorke, što utiče na ukupnu produktivnost.

Nivo automatizacije

Stepen automatizacije koji utiče na jednostavnost korišćenja, ponovljivost i integraciju u proizvodne linije.

Softverske mogućnosti

Karakteristike i funkcionalnosti softvera koji se koristi za analizu podataka, vizuelizaciju i izveštavanje.

Kontrola životne sredine

Mogućnost održavanja stabilnih uslova okoline (npr. temperature, vlažnosti) za tačna merenja.

Oblast upotrebe metrološke opreme

Metrološka oprema, s obzirom na njenu svestranost i kapacitet za visokokvalitetna merenja, nalazi primenu u velikom broju oblasti. Evo rezimea primarnih oblasti upotrebe:

Proizvodnja poluprovodnika

Koristi se za merenje i proveru poluprovodničkih pločica, obezbeđujući visoku preciznost i kontrolu kvaliteta u proizvodnji integrisanih kola i čipova.

Istraživanje i razvoj

Od suštinskog značaja za karakterizaciju materijala, razvoj procesa i inovacije u poluprovodničkim tehnologijama.

Osiguranje kvaliteta

Primjenjuje se u laboratorijama za osiguranje kvaliteta za verifikaciju usaglašenosti poluprovodničkih proizvoda sa industrijskim standardima i specifikacijama.

Analiza kvarova

Koristi se za istraživanje i analizu kvarova i kvarova u poluprovodničkim uređajima, pomažući u identifikaciji i rešavanju problema u proizvodnji.

Akademske institucije

Koristi se na univerzitetima i istraživačkim institucijama za napredne studije i eksperimente u fizici poluprovodnika i nauci o materijalima.

Proizvođači metrološke opreme

Nekoliko renomiranih proizvođača u industriji poluprovodničkih mašina poznati su po svom kvalitetu i inovacijama. Evo nekih istaknutih proizvođača metrološke opreme:

OVK-Tencor

Vodeći dobavljač rešenja za kontrolu procesa i upravljanje prinosom, KLA-Tencor nudi naprednu metrološku opremu poznatu po svojoj preciznosti i pouzdanosti.

Primenjeni materijali

Čuveni po visokokvalitetnoj poluprovodničkoj opremi, Applied Materials obezbeđuje efikasne i raznovrsne metrološke alate za različite primene.

ASML

Specijalizovan je za rešenja za litografiju i metrologiju, nudeći robusnu i preciznu opremu dizajniranu za proizvodnju poluprovodnika visokih performansi.

Hitachi High-Tech

Poznat po svom sveobuhvatnom spektru metroloških i inspekcijskih sistema, Hitachi High-Tech obezbeđuje pouzdane i efikasne alate za industriju poluprovodnika.

Bruker

Nudi naprednu tehnologiju metrologije, pružajući visokokvalitetnu opremu dizajniranu za preciznost i efikasnost u analizi materijala.

Thermo Fisher Scientific

Specijalizovan je za naučnu instrumentaciju, nudeći raznovrsnu i efikasnu metrološku opremu pogodnu za različita istraživačka i proizvodna okruženja.

Kada razmišljate o kupovini ili istraživanju metrološke opreme, od suštinskog je značaja da pogledate specifične modele ovih proizvođača, recenzije i postprodajne usluge. Svaki brend ima svoje prednosti, posebnosti i tehnološke inovacije koje zadovoljavaju različite metrološke zahteve poluprovodnika.

Zaključak

Metrološka oprema je od neprocenjive vrednosti u industriji poluprovodnika, nudeći visokokvalitetna, ekonomična i efikasna rešenja za merenje i kontrolu poluprovodničkih pločica i komponenti. Bilo za proizvodnju, istraživanje i razvoj, osiguranje kvaliteta ili analizu kvarova, ove mašine osiguravaju vrhunski kvalitet proizvoda i usklađenost sa industrijskim standardima. Uz podršku Ekapro-a, nabavka ili prodaja metrološke opreme postaje jednostavan i pouzdan proces, omogućavajući preduzećima da se fokusiraju na ono što najbolje rade – unapređenje tehnologije i proizvodnje poluprovodnika.