Ekapro je vaše tržište polovnih industrijskih mašina. Ponosni smo što predstavljamo sveobuhvatan izbor polovnih pržionica za kafu u našoj kategoriji mašina za preradu hrane, prilagođenih za širok spektar budžeta između €10.000 i 45.000 evra. Naš asortiman pržionica nudi savršen spoj kvaliteta, konzistentnosti i održivosti, bilo za male zanatske pržionice ili velike industrijske operacije.

Kupovina korišćene pržionice za kafu od Ekapro-a ne samo da vam nudi značajne uštede, već vam takođe omogućava preciznu kontrolu ključnih parametara mašine, kao što su veličina šarže, vreme prženja, temperatura, protok vazduha, brzina bubnja i brzina hlađenja. Ovi parametri su ključni za postizanje optimalnih profila ukusa, svežine i prilagođavanja, što dovodi do jedinstvenih mogućnosti brendiranja.

Naše pržionice za kafu dolaze od vrhunskih svetskih proizvođača kao što su Probat, Diedrich, Giesen, Loring, Joper, Toper i San Franciscan Roaster Compani. Bez obzira da li ste kompanija za prženje kafe, kafić, restoran, maloprodaja, obrazovna institucija ili istraživačka ustanova, Ekapro-ov asortiman visokokvalitetnih, pouzdanih pržionica za kafu može dodati značajnu vrednost vašem poslovanju. Dozvolite nam da vam pomognemo da skuvate savršenu šoljicu uz naš izbor polovnih pržionica za kafu.












Neuhaus Neotec cilindrična brusilica tip VMS 20

Godina: 1996

Neuhaus Neotec mlin za cilindar kapaciteta 500 kg/h filter, 25 kg/h espreso mlevenje snaga 7,7 kv dužina 740 mm sa 750 mm visina 1590mm/







Pržionica za kafu Probat UG 22

Godina: 1962

Na prodaju toster za kafu Probat UG22 UG 22 Gradski gas i porpan funkcija i nove mlaznice (gasni pilot fotoburner demontiran na fotografiji) Delovi kompletni i svi delovi u dobrom stanju Novi ciklon kratki film u akciji pržionica na zahtev Probat UG 22 sa kaiševima i jednim motorom, zaista energetski efikasan, ekonomičniji od novih modela koji imaju dva ili tri …



Istražite korišćene pržionice za kafu visokog kvaliteta na Ekapro-u

U našoj kategoriji mašina za preradu hrane, zadovoljstvo nam je da vam ponudimo vrhunski asortiman polovnih pržionica za kafu. Ovaj izbor pokazuje našu stalnu posvećenost obezbeđivanju pouzdane opreme po pristupačnim cenama.

Pečenje kafe je fino podešena umetnost, zamršen proces koji pretvara zelena zrna kafe u aromatična remek-dela spremna za mlevenje i kuvanje. Ovde u Ekapro-u razumemo važnost pouzdane pržionice u ovom procesu – bilo da ste mala zanatska pečenjara ili velika industrijska operacija.

Ponosni smo što nudimo širok izbor pečenjara, prilagođenih različitim veličinama serija i stilovima pečenja. Od pržionica sa fluidnim slojem do pečenja u bubnju, možemo vam pomoći da pronađete savršenu mašinu za vaše potrebe. Naše korišćene pržionice za kafu dolaze od cenjenih proizvođača širom sveta, obezbeđujući da dobijete mašinu koja izdrži rigoroznu upotrebu. Brendovi uključuju Joper, Probat, Giesen i još mnogo toga.

Kupovina polovnih industrijskih mašina, kao što su pržionice za kafu, je pametna poslovna odluka. Ne samo da žanjete prednosti nižih početnih izdataka, već doprinosite i održivijem poslovnom modelu smanjenjem otpada i ponovnom upotrebom mašina. Naši polovni pržioni za kafu su temeljno provereni, osiguravajući da nude isti kvalitet i doslednost kao nova jedinica.

Naš izbor polovnih pržionica za kafu obuhvata širok raspon cena, obično u rasponu od 10.000 do 45.000 evra. Ovaj široki spektar nam omogućava da pružimo usluge različitim preduzećima, od početnika u kafeu koji žele da uspostave svoj brend do većih preduzeća koja žele da prošire svoje kapacitete.

Ekapro je pouzdano tržište za polovne industrijske mašine. Imamo tim iskusnih profesionalaca koji su spremni da vam pomognu da napravite pravi izbor za vaše poslovanje. Naša misija je da vam pomognemo da nabavite visokokvalitetnu opremu uz istovremeno smanjenje finansijskog opterećenja potpuno novih mašina.

Biranjem polovnog modela iz Ekapro-a, vi ulažete u mašinu koja je dokazala svoju vrednost, istovremeno uštedite na troškovima i podržavate održive prakse.

 

Glavne prednosti pržionica za kafu

Pržionice za kafu su nezaobilazna oprema u industriji kafe, odgovorna za transformaciju sirovih, zelenih zrna kafe u prelepo aromatična, smeđa zrna kafe koja su nam poznata. Prednosti pržionica za kafu su brojne:

Kontrola kvaliteta i ukusa. Najznačajnija prednost posedovanja pržionice za kafu je nivo kontrole koji pruža nad kvalitetom i ukusom kafe. Roasters vam omogućavaju da podesite temperaturu, vreme pečenja i protok vazduha, od kojih svaki može drastično uticati na profil ukusa krajnjeg proizvoda. Uz pržionicu za kafu, možete fino da podesite ove varijable da biste napravili jedinstveno i dosledno pečenje koje izdvaja vaš brend.

Svežina. Kafa je najbolja ubrzo nakon što je pržena. Imati pržionicu znači da možete pržiti na zahtev, pružajući svojim klijentima najsvežiju moguću kafu. Ova svežina ne samo da poboljšava ukus već i aromu, pružajući sveukupno vrhunsko iskustvo kafe.

Ušteda. Kupovina zelenih zrna kafe i njihovo prženje u kući može biti isplativije na duži rok u poređenju sa kupovinom prethodno prženog zrna. Ovaj pristup može da dovede do značajnih ušteda tokom vremena, posebno za kafiće i preduzeća koja konzumiraju velike količine kafe.

Prilagođavanje. Sa vašom pržionom za kafu možete ispeći zrna prema tačnim specifikacijama vaših kupaca. Bez obzira da li više vole svetlo, srednje ili tamno pečenje, možete prilagoditi svoj proces tako da odgovara njihovom ukusu. Ova mogućnost prilagođavanja svake serije može biti jedinstvena prodajna tačka za vaše poslovanje.

Brendiranje i diferencijacija na tržištu. Prženje kafe može da izdvoji vaš posao na prepunom tržištu. Pruža priliku da napravite jedinstven profil ukusa koji kupci ne mogu da pronađu drugde, čineći vaš brend prepoznatljivijim i nezaboravnim.

Održivost. Prženjem kafe u kući, preduzeća takođe mogu imati veću kontrolu nad izvorima svojih zrna. Ovo im može omogućiti da odaberu održivije ili fer dobavljače, što može biti jaka prodajna tačka za mnoge ekološki svesne potrošače danas.

Od kontrole profila ukusa do ponude svežih proizvoda i stvaranja jedinstvene mogućnosti za brendiranje, prednosti koje pruža mogu značajno doprineti vašem uspehu u industriji.

 

Glavni parametri mašine za pržionice za kafu

Kada je reč o pržionicama za kafu, postoji nekoliko ključnih parametara mašine koje profesionalci treba da razumeju. Svaki parametar različito utiče na proces prženja, što na kraju određuje ukus i kvalitet zrna kafe. Evo glavnih parametara koje treba uzeti u obzir:

Veličina serije. Ovaj parametar se odnosi na količinu zelene kafe u zrnu koju pržionica može da obradi u jednom ciklusu. Veličine serija mogu da variraju u velikoj meri u zavisnosti od pržionice, pri čemu neke mašine mogu da obrađuju nekoliko stotina grama za male operacije, a druge mogu da obrade nekoliko kilograma za pečenje u industrijskom obimu.

Vreme pečenja. Vreme pečenja ili trajanje pečenja je ključni parametar koji direktno utiče na ukus kafe. Vreme pečenja se obično kreće od 10 do 20 minuta, u zavisnosti od željenog nivoa pečenja (svetlo, srednje, tamno). Mogućnost precizne kontrole vremena prženja je značajna karakteristika visokokvalitetnih pržionica za kafu.

Temperatura. Temperatura na kojoj se pasulj peče u velikoj meri utiče na njihov konačni ukus. Više temperature dovode do tamnijeg pečenja, dok niže temperature dovode do svetlijeg pečenja. Sposobnost precizne kontrole i održavanja temperature pečenja je od suštinskog značaja za doslednost u profilima ukusa.

Protok vazduha. Protok vazduha u pećnici utiče na to koliko su ravnomerno pečeni pasulj. Naprednije peći omogućavaju korisnicima da kontrolišu protok vazduha, što može pomoći da se obezbedi konzistentnije pečenje.

Brzina bubnja. Za pečenjare sa bubnjem, brzina kojom se bubanj rotira je još jedan kritičan parametar. Veća brzina bubnja može povećati brzinu prenosa toplote do zrna, što dovodi do bržeg vremena pečenja. Međutim, to takođe može dovesti do neravnomernijeg pečenja, pa je neophodna pažljiva kontrola.

Brzina hlađenja. Nakon što se pasulj ispeče, potrebno ga je brzo ohladiti da bi se zaustavio proces pečenja. Brzina kojom pećnica može da ohladi pasulj utiče na njihov konačni ukus i stoga je ključni parametar.

Potrošnja energije. Iako nije direktno povezana sa kvalitetom pečenja, potrošnja energije pečenja može biti značajan faktor za preduzeća koja žele da minimiziraju operativne troškove.

Razumevanje i kontrola ovih parametara mašine je od vitalnog značaja za postizanje željenih profila ukusa prilikom prženja kafe. Najbolji pržioni za kafu će ponuditi preciznu kontrolu nad ovim parametrima, omogućavajući korisnicima da fino podese svoje procese prženja kako bi proizveli kafu konstantno visokog kvaliteta.

 

Oblast upotrebe

Pžioni za kafu su svestrane mašine koje se koriste u različitim sektorima u industriji hrane i pića. Njihova primarna upotreba je, naravno, u proizvodnji kafe, ali pronalaze primenu i u srodnim oblastima. Evo nekih ključnih oblasti upotrebe ovih mašina:

Kompanije za prženje kafe. Možda najočitiji korisnici pržionica kafe su kompanije za prženje kafe, od malih zanatskih pržionica do velikih industrijskih operacija. Ove kompanije nabavljaju zelena kafa u zrnu i prže ih do željenog profila, pre nego što prodaju gotov proizvod potrošačima, prodavcima ili drugim preduzećima.

Kafići i kafeterije. Mnogi kafići i kafići biraju da prže svoja zrna kafe u kući kako bi osigurali svežinu i kontrolu nad profilom ukusa. Posedovanje pržionice kafe na licu mesta omogućava ovim preduzećima da pruže jedinstveno iskustvo kafe svojim klijentima i da se razlikuju od konkurencije.

Restorani i hoteli. Neki vrhunski restorani i hoteli takođe koriste pržionice za kafu kako bi svojim kupcima pružili sveže pečenu kafu. Ovaj pristup može dodati jedinstvenu notu njihovoj usluzi, nudeći gostima nezaboravno iskustvo u restoranu.

Supermarketi i maloprodajne prodavnice.  Supermarketi i druge maloprodajne prodavnice koje prodaju kafu mogu koristiti pržionice za ponudu sveže pržene kafe u zrnu. Ova usluga može da razlikuje njihovu ponudu proizvoda i pruži dodatnu vrednost njihovim klijentima.

Obrazovne institucije. Obrazovne institucije koje nude kurseve iz nauke o hrani, kulinarske umetnosti ili sličnih oblasti mogu koristiti pržionice za kafu kao nastavno sredstvo. Učenici mogu da nauče o procesu prženja, različitim faktorima koji utiču na ukus kafe i poslovnim aspektima vođenja preduzeća u vezi sa kafom.

Istraživačke institucije. Pržionice za kafu se takođe koriste u istraživanju, kao što je testiranje novih metoda prženja, proučavanje uticaja različitih varijabli na profil ukusa kafe ili razvoj novih mešavina i proizvoda.

Dok se pržionice kafe najčešće povezuju sa kompanijama za prženje kafe, one nalaze primenu u širokom spektru sektora. Svako preduzeće ili institucija koja uključuje kafu u svoj rad ili nastavni plan i program bi mogla imati koristi od pržionice za kafu.

 

Vodeći proizvođači pržionica za kafu

Probat. Sa sedištem u Nemačkoj, Probat je jedan od najpoznatijih proizvođača pržionica za kafu. Nude razne modele, od malih pržionica pogodnih za zanatske kafiće do velikih industrijskih pržionica.

Diedrich. Diedrich Roasters, američka kompanija, poznata je po svojoj tehnologiji infracrvenog pečenja. Oni nude pržionice pogodne za različite primene, od malih operacija do veće komercijalne upotrebe.

Giesen. Giesen Coffee Roasters, holandska kompanija, poznata je po svom zanatskom pristupu tehnologiji prženja. Oni nude širok spektar veličina i opcija prilagođavanja, omogućavajući preduzećima da prilagode svoje pečenjare svojim specifičnim potrebama.

Loring. Kalifornijska kompanija Loring Smart Roast poznata je po svojim ekološkim pečenicama. Loring pržionice su dizajnirane da smanje emisije gasova staklene bašte i uštede na troškovima goriva bez ugrožavanja kvaliteta pečenja.

Joper. Joper Roasters je portugalska kompanija koja proizvodi širok spektar pržionica za kafu, od prodavnica do industrijskih mašina. Poznati su po pouzdanim, visokokvalitetnim pržionicama.

Toper. Toper je turski proizvođač mašina za prženje kafe koji nudi širok spektar pržionica, od malih zanatskih pržionica do velikih industrijskih pržionica. Oni su u poslu više od 60 godina.

San Franciscan Roaster Compani. Kompanija San Franciscan Roaster proizvodi ručno rađene pržionice za kafu dizajnirane za zanatske pržionice. Njihove peći su poznate po svojoj izdržljivosti, pouzdanosti i izuzetnom umeću izrade.

Ovo su samo neki od mnogih proizvođača koji proizvode pržionice za kafu. Pravi proizvođač za dato preduzeće zavisiće od različitih faktora, uključujući veličinu preduzeća, potrebe za pečenjem i budžet.

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate ako vam treba više informacija ili želite da razgovarate o najboljim opcijama za vaše poslovanje. Radujemo se što ćemo vam pomoći da skuvate savršenu šoljicu kafe uz naš izbor polovnih pržionica za kafu.

Možete pogledati jednu od naših polovnih pržionica za kafu sa Scolari 120 kg