Ekapro, vodeće tržište polovnih industrijskih mašina, nudi odabrani izbor mašina za lemljenje na talasima PCB-a, kombinujući inovaciju sa isplativom. Potiču od cenjenih proizvođača kao što su Ersa, SEHO i Pillarhouse, ove mašine obećavaju preciznost, visokokvalitetno lemljenje i izdržljivost. Sa cenama u rasponu od 10.000 do 80.000 evra, Ekapro pruža usluge preduzećima različitih razmera, obezbeđujući ravnotežu između pristupačnosti i kvaliteta.

Mašine za lemljenje talasom su neophodne u elektronskoj industriji za lemljenje komponenti kroz rupe na štampane ploče. Ove mašine obezbeđuju dosledne lemne spojeve i efikasnu obradu, što ih čini idealnim za srednje i velike proizvodne serije.

Na Ekapro-u, pored konkurentnih cena, profesionalci mogu da procene bitne parametre mašine, obezbeđujući da obave kupovinu prilagođenu njihovim potrebama. Istražite Ekapro-ovu kolekciju i poboljšajte svoje proizvodne mogućnosti elektronike pomoću pouzdanih i efikasnih mašina za lemljenje na talasima.
Ersa Powerflow ATM

Godina: 2010

Radna širina 406 mm
Broj zona predgrevanja 3

SMT Quattro Peak M N2

Godina: 2005

Radna širina 300 mm
Broj zona predgrevanja 3

Mašina za lemljenje talasa Seho GOWAVE

Godina: 2019

2019 SEHO GOVAVE je visoko efikasan sistem za lemljenje talasima, dizajniran za proizvodnju niske do srednje serije. Može se pohvaliti maksimalnom upotrebljivom širinom lemljenja od 340 mm, što ga čini raznovrsnim za različite zadatke lemljenja. Sistem je opremljen ATS raspršivačem fluksa HVLP, koji obezbeđuje preciznu i ujednačenu primenu fluksa. Takođe uključuje 2 okvira za lemljenje, pružajući stabilnost i tačnost tokom …

Mašina za lemljenje talasa Dektec ST-400

Godina: ~ 2008

Radna širina 400 mm
Broj zona predgrevanja 2


Mašina za lemljenje talasa ERSA POWERFLOW ULTRA XL

Godina: 2021

Dostupne su dve POVERFLOV ULTRA KSL jedinice za lemljenje talasa. Mašine u dobrom radnom stanju. Nova cena jedinice je oko 250k EUR - slobodno nam dajte ponudu koju ne možemo da odbijemo! Za dodatne informacije molimo zatražite.


Mašina za lemljenje talasa Ersa ETS330

Godina: 1994

Prodajemo ERSA ETS 330 Mašina je bila spremna bez PB, ali zbog nerelizovanog projekta nikada nije napunjen lemom. POT JE PRAZAN! Mašina je spremna za prodaju sa eksternim flukserom. POSLEDNjE UKLjUČIVANjE: 2022 Pakovanje i pakovanje po kupcu. KAO JE GDE JE


Mašina za lemljenje talasa IEMME ARGO F

Godina: 2006

Sistem za lemljenje talasom IEMME ARGO F Godina 2006 Proizvod: korišćen Cena po dogovoru

Polovna ATF 13/24 Vave mašina za lemljenje

Godina: 2012

„Brend sistema za dvotalasno lemljenje: ATF 13/24, godina proizvodnje 2012, skoro kao nov, malo korišćen, uklj. 2 rama za lemljenje, 2 zaštitne ploče za lemljenje, osnovni okvir sa oblogom za ATF sistem. Tehnički podaci: Standardni napon: 230/400V 50/60Hz Dostupno originalno uputstvo za upotrebu.

Mašina za lemljenje talasa Heller 1707EXL

Godina: 2006

Heller 1707EKSL Proizveden 2006 Redovno održavan od strane službe zvaničnog distributera Meshbelt - može se obnoviti za pinchain transport Dostupno od decembra 2023. Do ovog još uvek u upotrebi, tako da je moguća inspekcija u severnoj Poljskoj


Mašina za lemljenje talasa Noustar Wave Soldering Machine

Godina: 2006

Mašina za lemljenje talasa Noustar Mašina je u radnom stanju

Mašina za lemljenje talasa Ersa ETS 330

Godina: 2006

Radna širina 330 mm
Broj zona predgrevanja 3

Vitronics Soltec 6622CC

Godina: 2006

Radna širina 457.2 mm
Broj zona predgrevanja 3

Mašina za lemljenje talasa SEHO 8140 PCS

Godina:

Dostupna je mašina za talasno lemljenje u radnom stanju. Mlaznici je potrebno održavanje. Nalazi se na Baltiku.


 

Razumevanje mašina za talasno lemljenje na Ekapro Electronics Marketplace-u

U Ekapro-u povezujemo profesionalce sa vrhunskim rešenjima za industrijske mašine. U okviru naše široke ponude, kategorija elektronike uključuje osnovnu opremu za štampane ploče (PCB), posebno mašine za lemljenje talasom. Hajde da istražimo šta ove mašine podrazumevaju, njihov značaj i zašto je Ekapro idealno tržište za njihovu kupovinu ili prodaju.

Šta su mašine za talasno lemljenje?

Mašine za talasno lemljenje su od vitalnog značaja za sastavljanje PCB-a, posebno za komponente kroz rupe. Ovaj proces uključuje prelazak PCB-a preko talasa rastopljenog lema, koji istovremeno lemi sve komponente na ploču. Talasno lemljenje je od suštinskog značaja za postizanje pouzdanih lemnih spojeva u proizvodnom okruženju velikog obima, što ga čini kamenom temeljcem proizvodnje elektronike.

Vrste mašina za talasno lemljenje

  1. Konvencionalne mašine za lemljenje na talase: Koristite jedan talas lemljenja za lemljenje komponenti kroz rupe. Pogodni su za različite veličine i složenost štampanih ploča.
  2. Mašine za lemljenje selektivnih talasa: Sadrže više talasa lemljenja ili mlaznica za selektivno lemljenje komponenti na gusto naseljenim pločama ili PCB-ovima mešovite tehnologije.
  3. Mašine za talasno lemljenje bez olova: Dizajnirane za rad sa bezolovnim lemom, koji zahteva više temperature i različite tehnike rukovanja u poređenju sa tradicionalnim olovnim lemom.

Prednost Ekapro-a: Kupovina & Prodaja mašina za lemljenje talasom

Navigacija svetom polovnih industrijskih mašina može biti izazovna, ali Ekapro pojednostavljuje proces. Za one koji žele da kupe, ključne prednosti su višestruke.

Ekonomičnost

Nabavka mašina za lemljenje na novom talasu može biti značajna finansijska obaveza, posebno za mala preduzeća ili nova preduzeća. Preko Ekapro-a, profesionalci mogu da nabave ove mašine uz delić cene novih, obezbeđujući izuzetnu vrednost za novac. Na našoj platformi, raspon cena korišćenih mašina za talasno lemljenje obično se kreće između 10.000 i 100.000 evra, što odražava raznovrsnost dostupnu u pogledu starosti, brenda, habanja i dodatnih funkcija.

Osiguranje kvaliteta

U Ekapro-u, svaki listing prolazi kroz temeljni proces evaluacije kako bi se osiguralo da je svaki komad opreme u odličnom radnom stanju i spreman za svoje sledeće operativno poglavlje. Ovaj rigorozan proces provere garantuje da čak i korišćene mašine ispunjavaju visoke standarde kvaliteta i pouzdanosti.

Doseg tržišta

Mašine za talasno lemljenje su ključne za efikasno i pouzdano sklapanje PCB-a. Bez obzira da li želite da investirate u jedan ili ga prodate, Ekapro nudi platformu koja obezbeđuje pogodnost, pouzdanost i vrednost. Krenite u budućnost proizvodnje elektronike uz Ekapro – gde se inovacija susreće sa tradicijom.

Glavne prednosti mašina za lemljenje talasom

Mašine za lemljenje talasom su nezamenljive u industriji proizvodnje elektronike zbog svojih brojnih prednosti. Evo glavnih prednosti:

Visoka propusnost

Mašine za lemljenje talasom mogu istovremeno lemiti mnoge komponente, značajno povećavajući brzinu i efikasnost proizvodnje.

Dosledan kvalitet

Ove mašine obezbeđuju ujednačene i pouzdane lemne spojeve, smanjujući rizik od kvarova i obezbeđujući visok kvalitet proizvoda.

Ekonomično

Za proizvodnju velikog obima, talasno lemljenje je isplativije od ručnog lemljenja, smanjuje troškove rada i povećava ukupnu efikasnost.

Svestranost

Moderne mašine za lemljenje talasom mogu da rade sa širokim spektrom tipova i veličina štampanih ploča, što ih čini vrednim sredstvima u različitim proizvodnim sektorima elektronike.

Pouzdanost

Obezbeđujući jake i pouzdane lemne spojeve, mašine za lemljenje na talase poboljšavaju izdržljivost i performanse elektronskih sklopova.

Glavni mašinski parametri mašina za talasno lemljenje

Prilikom procene ili razumevanja mašina za talasno lemljenje, nekoliko ključnih parametara se uzima u obzir da bi se obezbedilo da ispunjavaju specifične zahteve. Evo glavnih parametara mašine:

Kapacitet posude za lemljenje

Veličina i kapacitet posude za lemljenje, određujući zapreminu lema kojom se može rukovati i pogodnost mašine za različite količine proizvodnje.

Visina i širina talasa

Visina i širina talasa lemljenja, koji utiču na sposobnost mašine da lemi različite veličine PCB-a i rasporede komponenti.

Brzina transportera

Brzina kojom se PCB-ovi kreću kroz mašinu, utičući na stope proizvodnje i termičke profile.

Zone predgrevanja

Broj i konfiguracija zona predgrevanja, koje pripremaju PCB i komponente za lemljenje, poboljšavajući kvalitet lemnih spojeva i smanjujući termički udar.

Kontrola temperature

Mogućnost precizne kontrole i praćenja temperatura u zonama predgrevanja i lemljenja, obezbeđujući dosledno i pouzdano lemljenje.

Fluk aplikacija

Metod i preciznost nanošenja fluksa, ključna za postizanje dobrih lemnih spojeva i sprečavanje defekata.

Mogućnost azota

Neke mašine za lemljenje na talasima nude mogućnost atmosfere azota da smanje oksidaciju tokom procesa lemljenja, poboljšavajući kvalitet lemnih spojeva.

Nivo automatizacije

Stepen automatizacije, u rasponu od ručnih do potpuno automatskih sistema, utiče na jednostavnost korišćenja i operativnu efikasnost.

Oblast upotrebe mašina za talasno lemljenje

Mašine za talasno lemljenje, s obzirom na njihovu svestranost i kapacitet za visokokvalitetno lemljenje, nalaze primenu u velikom broju oblasti. Evo rezimea primarnih oblasti upotrebe:

Potrošačka elektronika

Koristi se za sklapanje PCB-a u pametnim telefonima, tabletima, računarima i drugim potrošačkim elektronskim uređajima, obezbeđujući visoku preciznost i pouzdanost.

Automobilska industrija

Od suštinskog značaja za kreiranje PCB-a koji se koriste u različitim automobilskim aplikacijama, kao što su kontrolne jedinice motora, infotainment sistemi i bezbednosne komponente.

Telekomunikacije

Primjenjuje se u proizvodnji PCB-a za komunikacione uređaje i infrastrukturu, održavajući integritet i pouzdanost signala.

Vazduhoplovstvo i odbrana

Kritičan za proizvodnju visoko preciznih PCB-a koji se koriste u vazduhoplovnoj i odbrambenoj elektronici, gde su pouzdanost i performanse najvažniji.

Medicinski uređaji

Koristi se za proizvodnju PCB-a u medicinskoj opremi, obezbeđujući usklađenost sa strogim standardima kvaliteta i bezbednosti.

Industrijska oprema

Primenjuje se u raznim aplikacijama industrijske elektronike, obezbeđujući pouzdane performanse u zahtevnim okruženjima.

Proizvođači mašina za talasno lemljenje

Nekoliko renomiranih proizvođača u elektronskoj industriji poznato je po svom kvalitetu i inovacijama. Evo nekih istaknutih proizvođača mašina za talasno lemljenje:

ERSA GmbH

Vodeći dobavljač opreme za lemljenje, ERSA nudi napredne mašine za talasno lemljenje poznate po svojoj preciznosti i pouzdanosti.

Vitronics Soltec (ITV EAE)

Čuven po svojim mašinama za talasno lemljenje visokih performansi, Vitronics Soltec obezbeđuje pouzdana i efikasna rešenja za termičku obradu za proizvodnju elektronike.

SEHO Sistems GmbH

Specijalizovan je za inovativna rešenja za lemljenje, nudeći visokokvalitetne mašine za lemljenje na talasima dizajnirane za preciznu i masovnu proizvodnju.

JUKI Automation Sistems

Poznat po svojim robusnim i svestranim mašinama za lemljenje talasima, JUKI pruža pouzdana rešenja za različite primene u proizvodnji elektronike.

Pillarhouse International

Nudi naprednu tehnologiju talasnog lemljenja, pružajući visokokvalitetne mašine dizajnirane za preciznost i efikasnost u proizvodnji elektronike.

Kurtz Ersa

Specijalizovan je za mašine za lemljenje visokih performansi, pružajući efikasna i precizna rešenja za elektronsku industriju.

Kada razmišljate o kupovini ili istraživanju mašina za talasno lemljenje, od suštinskog je značaja da pogledate specifične modele ovih proizvođača, recenzije i postprodajne usluge. Svaki brend ima svoje prednosti, posebnosti i tehnološke inovacije koje zadovoljavaju različite zahteve za lemljenje.

Zaključak

Mašine za talasno lemljenje su neprocenjiva sredstva u industriji proizvodnje elektronike, nudeći visokokvalitetna, isplativa i efikasna rešenja za pouzdano lemljenje PCB-a. Bilo da se radi o potrošačkoj elektronici, automobilskoj industriji, telekomunikacijama ili vazduhoplovstvu, ove mašine obezbeđuju vrhunski kvalitet proizvoda i usklađenost sa industrijskim standardima. Uz podršku Ekapro-a, nabavka ili prodaja mašina za talasno lemljenje postaje jednostavan i pouzdan proces, omogućavajući preduzećima da se fokusiraju na ono što najbolje rade – proizvodi izuzetne elektronske proizvode.