Ekapro je vaše glavno tržište za visokokvalitetne polovne industrijske mašine. Predstavljamo naš izbormašina za ručno brušenje zupčanikau kategoriji Metalne mašine alatke. Ove mašine se profesionalno održavaju, nudeći odličan spoj preciznosti, izdržljivosti i vrednosti.

Naše ručne mašine za urezivanje zupčanika se ističu u proizvodnji visoko preciznih zupčanika, obezbeđujući odličnu završnu obradu površine i tačne dimenzije. Idealne za male do srednje proizvodnje, ove mašine su pogodne za industrije kao što su automobilska, vazduhoplovna i opšta proizvodnja. Oni su u stanju da rukuju različitim tipovima i veličinama zupčanika, pružajući fleksibilnost za različite proizvodne potrebe.

Svaka ručna mašina za rezanje zupčanika prolazi kroz strogi proces provere, obezbeđujući kvalitet i performanse. Naša mašina je isplativa, obećavajući značajne uštede u poređenju sa novom opremom bez ugrožavanja efikasnosti. Renomirani brendovi kao što su Pfauter, Mikron i Lorenz su deo našeg izbora, poznati po svojoj pouzdanosti i robusnosti. Cene se kreću između €10.000 i €100.000, zadovoljavajući različite budžetske skale.

Za detaljne informacije ili da zatražite ponudu, obratite se našem namenskom timu, koji je spreman da vam pomogne u vezi sa vašim specifičnim potrebama. U Ekapro-u se trudimo da omogućimo rast vašeg poslovanja kroz kvalitet i pristupačnost. Verujte Ekapro-u za potrebe vaših industrijskih mašina i povećajte svoju produktivnost već danas.

 
 

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika Komsomoletc 53A80H

Godina: 1986

Maksimalni Ø točka 800 mm
Modul - 8
Modul + 10

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika Koepfer 151H

Godina: 1978

Tip Horizontalno
Modul + 2
Maksimalna širina zupčanika 140 mm
Maksimalni Ø točka 52 mm
Maksimalna brzina vretena 1700 rpm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika Pfauter RA 200

Godina: 1979

Tip Vertikala
Modul + 4
Maksimalni Ø točka 130 mm
Maksimalna brzina vretena 600 rpm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika Pfauter RA 100 HM

Godina: 1980

Tip Horizontalno
Modul + 2.5
Maksimalni Ø točka 100 mm
Maksimalna brzina vretena 2000 rpm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika Koepfer 153

Godina: 1980

Tip Horizontalno
Modul + 2
Maksimalna brzina vretena 1680 rpm
Maksimalni Ø točka 65 mm
Modul -
Maksimalna širina zupčanika 160 mm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika HECKERT GFLV 250 x 1250

Godina:

Tip Horizontalno
Modul + 15
Maksimalna brzina vretena 355 rpm
Maksimalni Ø točka 500 mm
Modul - 7
Maksimalna širina zupčanika 125 mm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika AMERİKAN AMEİKAN

Godina: 2003

Tip Horizontalno
Modul + 15
Maksimalna brzina vretena 2500 rpm
Maksimalni Ø točka 400 mm
Modul - 15
Maksimalna širina zupčanika 15 mm


Vertikalna mašina za brušenje zupčanika WMW ZFTK 500/2

Godina: 1982

Glodalica za prave kosne točkove ZFTK 500/2 Maksimalni prečnik 670 Maksimalni modul 12

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika Russia 5А342

Godina: 1970

Tip Vertikala
Modul + 30
Maksimalni Ø točka 2000 mm
Snaga motora 20 kW

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika GLEASON 7"

Godina:

Tip Horizontalno
Modul + 6
Maksimalni Ø točka 356 mm
Modul - 1

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika GLEASON 7"

Godina:

Tip Horizontalno
Modul + 6
Maksimalni Ø točka 356 mm
Modul - 1

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika TOS FO 16

Godina: 1972

Maksimalni Ø točka 1600 mm
Modul - 1
Snaga motora 18 kW
Modul + 20
Maksimalna širina zupčanika 460 mm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika TOS OHA50A

Godina: 2008

Tip Vertikala
Modul + 810
Maksimalni Ø točka 500 mm
Maksimalna širina zupčanika 105 mm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika USSR 5A342

Godina:

Tip Vertikala
Modul + 25
Maksimalni Ø točka 2000 mm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika GLEASON 106

Godina:

Maksimalni Ø točka 107 mm
Maksimalna brzina vretena 1500 rpm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika GLEASON 106

Godina:

Maksimalni Ø točka 107 mm
Maksimalna brzina vretena 1500 rpm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika GLEASON 106

Godina:

Maksimalni Ø točka 107 mm
Maksimalna brzina vretena 1500 rpm

Vertikalna mašina za brušenje zupčanika GLEASON 102 SPIRAL

Godina:

Tip Horizontalno
Modul + 1.6
Snaga motora 2.98285 kW
Maksimalni Ø točka 117 mm
Maksimalna brzina vretena 1800 rpmUvod u ručne mašine za hobing zupčanika

Mašine za ručno brušenje zupčanika su osnovni alati u metaloprerađivačkoj industriji za proizvodnju visoko preciznih zupčanika putem kontrolisanog mehaničkog procesa. Dok CNC mašine dominiraju tržištem za proizvodnju velikog obima i složenih zupčanika, ručne mašine za glodanje zupčanika se i dalje široko koriste za malu do srednje proizvodnju, poslove po meri i obrazovne svrhe. Ove mašine nude veću kontrolu i fleksibilnost operaterima koji mogu ručno da podese podešavanja kako bi postigli željene specifikacije zupčanika.

Vrste ručnih mašina za urezivanje zupčanika

Mašine sa ručnim zupčanicima se razlikuju u zavisnosti od dizajna i operativnih mogućnosti. Glavni tipovi uključuju:

 1. Mašine za horizontalne zupčanike: Ove mašine imaju horizontalnu orijentaciju vretena, što ih čini pogodnim za proizvodnju širokog spektra tipova zupčanika, uključujući cilindrične, spiralne i pužne zupčanike. Svestrani su i mogu da podnesu različite veličine zupčanika.

 2. Mašine za vertikalno urezivanje zupčanika: Sa vertikalnom orijentacijom vretena, ove mašine su idealne za rukovanje većim i težim radnim komadima koje je teško montirati horizontalno. Vertikalne mašine se obično koriste za zupčanike i zupčanike velikog prečnika.

 3. Univerzalne mašine za urezivanje zupčanika: Ove svestrane mašine mogu da prelaze između horizontalne i vertikalne orijentacije, obezbeđujući fleksibilnost za različite potrebe proizvodnje zupčanika.

Ključne karakteristike i specifikacije

Kada birate mašinu za ručno brušenje zupčanika, treba uzeti u obzir nekoliko ključnih karakteristika i specifikacija:

 • Kapacitet radnog komada: Maksimalni prečnik i dužina radnog komada koji mašina može da podnese. Ovo je ključno za osiguranje da mašina može da primi predviđene veličine zupčanika.

 • Brzina ploče za kuvanje i brzine uvlačenja: Podesive brzine i brzine pomaka omogućavaju optimalne uslove sečenja za različite materijale i tipove zupčanika.

 • Veličina stola i nosivost: Veličina radnog stola i njegova nosivost utiču na maksimalnu veličinu i težinu radnog komada koji se može obraditi.

 • Prilagodljivost i kontrola: Opseg ručnih podešavanja dostupnih za položaj, ugao i dubinu ploče za kuvanje, koji su neophodni za proizvodnju zupčanika sa preciznim specifikacijama.

 • Konstrukcija i krutost: Kvalitet izrade mašine i strukturna krutost, koji utiču na preciznost i stabilnost tokom procesa hobiranja.

Prednosti mašina za ručno urezivanje zupčanika

Mašine za ručno brušenje zupčanika nude nekoliko prednosti, posebno za specifične primene i proizvodna okruženja:

 • Ekonomično: Generalno jeftinije od CNC mašina, što ih čini pogodnim za mala preduzeća, radionice i obrazovne institucije.

 • Fleksibilnost: Omogućava operaterima da ručno podese i kontrolišu proces sečenja zupčanika, što ih čini idealnim za proizvodnju i izradu prototipa po narudžbini.

 • Jednostavnost: Lakši za rukovanje i održavanje u poređenju sa složenim CNC mašinama, koje zahtevaju manje specijalizovane obuke za operatere.

 • Svestranost: Može da proizvede širok spektar tipova i veličina zupčanika sa odgovarajućim podešavanjem i podešavanjima.

 • Hands-On Control: Omogućava operaterima direktnu kontrolu nad procesom sečenja zupčanika, što može biti korisno za fino podešavanje i postizanje visoke preciznosti u specifičnim primenama.

Razmatranja pri kupovini mašine za ručno brušenje zupčanika

Da biste izabrali pravu mašinu za ručno brušenje zupčanika za vaše potrebe, uzmite u obzir sledeće faktore:

 • Obim proizvodnje: Odredite količinu zupčanika koji će se proizvesti da biste izabrali mašinu odgovarajućeg kapaciteta i efikasnosti.

 • Vrste i veličine zupčanika: Uverite se da mašina može da podnese određene tipove i veličine zupčanika koje treba da proizvedete.

 • Zahtevi za preciznost: Uskladite mogućnosti preciznosti mašine sa vašim standardima kvaliteta.

 • Budžet: Uravnotežite početnu investiciju sa dugoročnim operativnim troškovima, uključujući održavanje i potrošni materijal.

 • Servis i podrška: Razmotrite dostupnost tehničke podrške i usluga održavanja za mašinu.

 • Obuka: Procenite potrebu za obukom rukovaoca za efikasno korišćenje karakteristika i mogućnosti mašine.

Popularni brendovi i cene

Nekoliko renomiranih brendova proizvodi mašine za ručno brušenje zupčanika poznate po svojoj pouzdanosti i performansama. Evo nekoliko značajnih:

 • Mitsubishi Heavi Industries (MHI): MHI nudi robusne i pouzdane mašine za ručno brušenje zupčanika, pogodne za različite industrijske primene. Cene za MHI ručne mašine se obično kreću od 50.000 USD do 150.000 USD, u zavisnosti od modela i specifikacija.

 • Pfauter (sada deo Gleason-a): Pfauter je poznat po visokokvalitetnim mašinama za rezanje zupčanika. Njihovi ručni modeli koštaju između 40.000 i 120.000 dolara.

 • Lorenz: Specijalizovan je za mašine za sečenje zupčanika, nudeći ručne mašine za rezanje zupčanika koje su cenjene zbog svoje preciznosti i izdržljivosti. Cene se uglavnom kreću između 30.000 i 100.000 USD.

 • TOS: Brend poznat po svom asortimanu mašina za obradu metala, uključujući pouzdane i isplative mašine za ručno brušenje zupčanika. Cene se obično kreću od 20.000 USD do 90.000 USD.

 • Liebherr: Iako je poznatiji po svojim CNC mašinama, Liebherr takođe proizvodi visokokvalitetne mašine za ručnu obradu zupčanika. Cene se uglavnom kreću od 40.000 do 130.000 dolara.

Zaključak

Mašine za ručno brušenje zupčanika ostaju suštinski alat u industriji obrade metala za proizvodnju visoko preciznih zupčanika. Kod različitih tipova kao što su horizontalne, vertikalne i univerzalne mašine, izbor pravog modela zavisi od specifičnih proizvodnih potreba i vrsta zupčanika. Ključni faktori koje treba uzeti u obzir uključuju kapacitet radnog komada, brzinu ploče za kuvanje i protok, veličinu stola, prilagodljivost i kvalitet konstrukcije. Vodeći brendovi kao što su Mitsubishi Heavi Industries, Pfauter, Lorenz, TOS i Liebherr nude niz visokokvalitetnih mašina za ručnu obradu zupčanika koje odgovaraju različitim aplikacijama i budžetima. Pažljivo procenjujući obim proizvodnje, tipove zupčanika, zahteve za preciznost i budžet, preduzeća mogu da osiguraju da investiraju u pravu ručnu mašinu za glodanje zupčanika kako bi poboljšala svoje proizvodne mogućnosti i obezbedila doslednu, visokokvalitetnu proizvodnju zupčanika.