Dobro došli u Ekapro, vaše odredište za kvalitetne polovne industrijske mašine. Naš asortiman obuhvata svestrane strugove za drvo visokih performansi, savršene za različite primene u industriji obrade drveta.

Po ceni između 2.000 i 15.000 evra, naši strugovi za drvo su idealni za okretanje, oblikovanje i brušenje drveta radi stvaranja složenih dizajna i preciznih komponenti. Ključne karakteristike uključuju kontrolu promenljive brzine, čvrstu konstrukciju, podesive oslonce za alate i opcije automatizacije.

Ponosno predstavljamo mašine vrhunskih proizvođača kao što su Jet, Povermatic i Vicmarc. Svaki deo opreme podleže rigoroznom testiranju i inspekciji kako bi se obezbedile vrhunske performanse i dugovečnost.

Sa Ekapro-om, izbor polovnih industrijskih mašina znači dobijanje najbolje vrednosti za svoju investiciju bez kompromisa po pitanju kvaliteta ili performansi. Verujte nam da osnažimo vaše operacije obrade drveta da dostignu nove visine kreativnosti i produktivnosti. Istražite naš širok asortiman danas i dozvolite nam da vam pomognemo da napravite najbolji izbor za vaše industrijske potrebe.

Intorex TMC 1500

Godina: 2009

Maksimalna dužina okretanja 1500 mm
Režim rada Automatski
Spindle engine 12 kW
Maksimalni Ø okretanja 200 mm
Vreteno brzina 1500 rpm

Струг за дрво INTOREX TMC1500

Godina: 2011

Maksimalna dužina okretanja 1500 mm
Maksimalni Ø okretanja 200 mm

Струг за дрво INTOREX TC 1000

Godina: 2016

Maksimalna dužina okretanja 1000 mm

Strug za drvo Intorex TMC 1500

Godina: 2008

Maksimalna dužina okretanja 1500 mm
Režim rada Automatski
Spindle engine 12 kW
Maksimalni Ø okretanja 200 mm
Vreteno brzina 1500 rpm

Strug za drvo OPTIturn TH 3309D Drehbank

Godina: 2019

Maksimalna dužina okretanja 430 mm
Udaljenost između centara 13 mm
Režim rada Uputstvo

Strug za drvo CENTAURO T-STAR

Godina: 2018

Režim rada Automatski
Udaljenost između centara 1600 mm

BG WOODLATHE MACHINE 4 Axis

Godina: 2021

Maksimalna dužina okretanja 1200 mm
Režim rada Automatski
Vreteno brzina 5000 rpm
Maksimalni Ø okretanja 220 mm
Udaljenost između centara 1250 mm
Spindle engine 5.5 kW

Genini Kafiro ACE-RE

Godina:

Maksimalna dužina okretanja 1200 mm
Režim rada Uputstvo
Maksimalni Ø okretanja 150 mm

Gacela strug za valjanje širine 1200 mm k prečnika 800 mm

Godina: 2000

Gacela strug za odmotavanje drveta. Ima kapacitet za staze širine 1200 mm k 800 mm u prečniku. Uključuje pogonski remen za lim, dva 80% sečiva i metalnu konstrukciju za dizalicu. Radi savršeno i može se pogledati u bilo kom trenutku.

Centauro TA/Winner 1600 Nisko radno vreme

Godina: 1998

Maksimalna dužina okretanja 1600 mm
Režim rada Automatski
Vreteno brzina 4500 rpm
Maksimalni Ø okretanja 250 mm
Udaljenost između centara 1600 mm
Spindle engine 8.5 kW

Mastec MWL0315CELS

Godina: 2022

Maksimalna dužina okretanja 1500 mm
Režim rada Automatski
Maksimalni Ø okretanja 300 mm
Vreteno brzina 3500 rpm

Italy/China 800-1350

Godina: 2017

Maksimalna dužina okretanja 1400 mm
Režim rada Poluautomatski
Vreteno brzina 500 rpm
Maksimalni Ø okretanja 900 mm
Udaljenost između centara 1500 mm
Spindle engine 52 kW

Locatelli MK-LL

Godina: 1995

Maksimalna dužina okretanja 1300 mm
Maksimalni Ø okretanja 120 mm

Hempel CKE-15

Godina: 1984

Maksimalna dužina okretanja 15000 mm
Režim rada Automatski
Maksimalni Ø okretanja 150 mm


Razumevanje strugova za drvo na Ekapro tržištu mašina za obradu drveta

U Ekapro-u povezujemo profesionalce sa vrhunskim rešenjima za industrijske mašine. U okviru naše široke ponude, kategorija mašina za obradu drveta uključuje osnovnu opremu kao što su strugovi za drvo. Hajde da istražimo šta ove mašine podrazumevaju, njihov značaj i zašto je Ekapro idealno tržište za njihovu kupovinu ili prodaju.

Šta su strugovi za drvo?

Strogovi za drvo su specijalizovane mašine za obradu drveta dizajnirane da rotiraju komad drveta duž njegove ose radi obavljanja različitih operacija kao što su sečenje, brušenje, narezivanje, bušenje ili deformacija, koristeći alate koji se primenjuju na radni predmet da bi se stvorio objekat sa simetrijom o toj osi. Strugovi za drvo su neophodni za proizvodnju okruglih i cilindričnih predmeta kao što su noge stola, činije, vretena i još mnogo toga.

Vrste strugova za drvo

  1. Mini strugovi: Kompaktni strugovi dizajnirani za male projekte, idealni za hobiste i male radionice.
  2. Midi strugovi: Veći od mini strugova, ali i dalje prenosivi, pogodni za projekte srednje veličine i naprednije zadatke obrade drveta.
  3. Strogovi pune veličine: Velike, moćne mašine dizajnirane za teške i profesionalne aplikacije za obradu drveta, sposobne za rukovanje većim radnim komadima.
  4. CNC strugovi za drvo: strugovi sa računarskom numeričkom kontrolom (CNC) koji automatizuju proces struganja, obezbeđujući visoku preciznost i ponovljivost za složene dizajne.
  5. Stopni strugovi: Prenosivi i mogu se montirati na radni sto, pogodni za male i srednje projekte.
  6. Strogovi za kopiranje: Dizajnirani za repliciranje šablona i oblika, idealni za proizvodnju identičnih vretena ili drugih repliciranih delova.

Prednost Ekapro-a: Kupovina & Prodajem strugove za drvo

Navigacija svetom polovnih industrijskih mašina može biti složena, ali Ekapro pojednostavljuje proces. Za one koji žele da kupe, ključne prednosti su višestruke.

Ekonomičnost

Nabavka novih strugova za drvo može biti značajna finansijska obaveza, posebno za mala preduzeća ili novoosnovane kompanije. Preko Ekapro-a, profesionalci mogu da nabave ove mašine uz delić cene novih, obezbeđujući izuzetnu vrednost za novac. Na našoj platformi, raspon cena korišćenih strugova za drvo obično se kreće između 1.000 i 20.000 evra, što odražava raznovrsnost dostupnu u pogledu starosti, brenda, habanja i dodatnih funkcija.

Osiguranje kvaliteta

U Ekapro-u, svaki listing prolazi kroz temeljni proces evaluacije kako bi se osiguralo da je svaki komad opreme u odličnom radnom stanju i spreman za svoje sledeće operativno poglavlje. Ovaj rigorozan proces provere garantuje da čak i korišćene mašine ispunjavaju visoke standarde kvaliteta i pouzdanosti.

Doseg tržišta

Strogovi za drvo su ključni za efikasne i precizne operacije struganja drveta u različitim industrijama. Bez obzira da li želite da investirate u jedan ili ga prodate, Ekapro nudi platformu koja obezbeđuje pogodnost, pouzdanost i vrednost. Krenite u budućnost obrade drveta sa Ekapro – gde se tradicija susreće sa inovacijama.

Glavne prednosti strugova za drvo

Strogovi za drvo su nezamenljivi u industriji obrade drveta zbog svojih brojnih prednosti. Evo glavnih prednosti:

Svestranost

Strogovi za drvo mogu da se nose sa širokim spektrom zadataka struganja drveta, od malih složenih dizajna do velikih, teških projekata, što ih čini vrednim sredstvom za različite primene u obradi drveta.

Preciznost

Napredni strugovi za drvo nude izuzetnu tačnost i ponovljivost, obezbeđujući da svaki komad ispunjava tačne specifikacije i standarde kvaliteta.

Povećana efikasnost

Automatizovanjem i pojednostavljenjem procesa struganja drveta, strugovi značajno povećavaju brzinu proizvodnje i smanjuju ručni rad.

Ušteda troškova

Poboljšanjem produktivnosti i smanjenjem otpada, strugovi za drvo pomažu u smanjenju troškova proizvodnje i povećanju ukupne profitabilnosti.

Poboljšana kreativnost

Strogovi za drvo omogućavaju majstorima da kreiraju složene i detaljne dizajne, proširujući kreativne mogućnosti u obradi drveta.

Glavni mašinski parametri strugova za drvo

Kada se procenjuju ili razumeju strugovi za drvo, uzima se u obzir nekoliko ključnih parametara kako bi se osiguralo da ispunjavaju specifične zahteve. Evo glavnih parametara mašine:

Ljuljajte se iznad kreveta

Maksimalni prečnik radnog komada koji može da se okreće na strugu, izmeren preko ležaja.

Udaljenost između centara

Maksimalna dužina radnog komada koji se može montirati između središta glave i zadnjeg dela.

Brzina vretena

Opseg brzina pri kojima vreteno može da se rotira, što utiče na sposobnost struga da rukuje različitim vrstama drveta i zadacima struganja.

Snaga motora

Snaga motora mašine, koja određuje njenu sposobnost da rukuje većim i gušćim komadima drveta.

Oslonac za alat

Podrška za alat za sečenje, koji se može podesiti na različite položaje kako bi se olakšale različite vrste sečenja.

Dužina kreveta

Dužina ležišta struga, koja utiče na maksimalnu dužinu radnog komada koji se može smestiti.

Oblast upotrebe strugova za drvo

Strogovi za drvo, s obzirom na njihovu svestranost i kapacitet za visokokvalitetno struganje drveta, nalaze primenu u velikom broju oblasti. Evo rezimea primarnih oblasti upotrebe:

Izrada nameštaja

Koristi se za pravljenje okruglih i cilindričnih komponenti kao što su noge stola, vretena stolica i dekorativni elementi u nameštaju.

Zanatstvo

Idealno za proizvodnju ručno rađenih predmeta kao što su činije, olovke i umetnički projekti za struganje drveta.

Muzički instrumenti

Primjenjuje se u proizvodnji drvenih dijelova za muzičke instrumente, uključujući školjke bubnjeva, vratove gitare i drvene duvačke instrumente.

Izgradnja

Koristi se za pravljenje arhitektonskih komponenti kao što su stubovi, balusteri i novi stubovi.

Obrada drveta po meri

Savršeno za prilagođene projekte koji zahtevaju jedinstven dizajn i precizno struganje drveta.

Proizvođači strugova za drvo

Nekoliko renomiranih proizvođača u industriji mašina za obradu drveta poznato je po svom kvalitetu i inovativnosti. Evo nekih istaknutih proizvođača strugova za drvo:

Povermatic

Vodeći dobavljač mašina za obradu drveta, Povermatic nudi napredne strugove za drvo poznate po svojoj preciznosti i pouzdanosti.

Jet

Čuveni po visokokvalitetnim industrijskim mašinama, Jet obezbeđuje efikasne i raznovrsne strugove za drvo za različite primene.

Laguna Tools

Specijalizovan za mašine za obradu drveta, nudeći robusne i precizne strugove za drvo dizajnirane za operacije visokih performansi.

Grizzli Industrial

Poznata po svom sveobuhvatnom asortimanu mašina za obradu drveta, Grizzli Industrial obezbeđuje pouzdane i efikasne strugove za drvo za industriju obrade drveta.

Jednosmjerno

Nudi naprednu tehnologiju obrade drveta, pružajući visokokvalitetne strugove za drvo dizajnirane za preciznost i efikasnost u struganju drveta.

Snaga snimanja

Specijalizovan za mašine za obradu drveta, nudeći raznovrsne i efikasne strugove za drvo pogodne za različita proizvodna okruženja.

Kada razmišljate o kupovini ili istražujete strugove za drvo, neophodno je da pogledate specifične modele ovih proizvođača, recenzije i postprodajne usluge. Svaki brend ima svoje prednosti, posebnosti i tehnološke inovacije koje zadovoljavaju različite zahteve obrade drveta.

Zaključak

Strogovi za drvo su neprocenjivo bogatstvo u industriji obrade drveta, nudeći visokokvalitetna, isplativa i efikasna rešenja za širok spektar zadataka struganja drveta. Bilo da se radi o izradi nameštaja, izradi, muzičkim instrumentima, konstrukciji ili obradi drveta po meri, ove mašine obezbeđuju vrhunski kvalitet proizvoda i usklađenost sa industrijskim standardima. Uz podršku Ekapro-a, nabavka ili prodaja strugova za drvo postaje jednostavan i pouzdan proces, omogućavajući preduzećima da se fokusiraju na ono što najbolje rade – proizvodi izuzetne proizvode za obradu drveta.